Hükümetin büyük bir şova dönüştürerek kamuoyuna duyurduğu zamdan Emekli Sandığı Emeklileri faydalanamıyor.
Emekli Bir Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaşı, büyük bir haksızlık ve adaletsizlik yapıldığını bildirerek, "Başbakanın açıkladığı emeklilere verilen artıştan yine ayrımcılık çıktı. Hükümet, SSK ile Bağ-Kur emeklilerine iyileştirme yaparken Emekli Sandığı emeklisini görmemesi biz emekli Sandığı emeklilerini fazlasıyla üzmüştür ve hayal kırıklığına uğratmıştır" dedi.
Hükümetin büyük bir şova dönüştürerek kamuoyuna duyurduğu zamdan Emekli Sandığı Emeklileri faydalanamıyor. Emekli Bir Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaşı, büyük bir haksızlık ve adaletsizlik yapıldığını bildirerek, "Başbakanın açıkladığı emeklilere verilen artıştan yine ayrımcılık çıktı. Hükümet, SSK ile Bağ-Kur emeklilerine iyileştirme yaparken Emekli Sandığı emeklisini görmemesi biz emekli Sandığı emeklilerini fazlasıyla üzmüştür ve hayal kırıklığına uğratmıştır" dedi.
İsrafil Odabaşı yaptığı yazılı basın açıklamasında Emekli Sandığı emeklilerine uygulanan üvey evlat muamelesine bir anlam veremediklerini bildirdi. Yapılan zamların zaten tatmin edici olmadığını belirten Odabaşı, emekliler arasında yapılan ayrımcılığın düzeltilmesini isteyerek, "Sayın Başbakanın açıkladığı emeklilere verilen artıştan yine ayrımcılık çıktı. Hükümet, SSK ile Bağ-Kur emeklilerine iyileştirme yaparken Emekli Sandığı emeklisini görmemesi biz emekli Sandığı emeklilerini fazlasıyla üzmüştür ve hayal kırıklığına uğratmıştır. Bu ilk de değildir. 2007 Temmuzunda Mit Mensubu, Emniyet Mensubu ve Emniyetin Gece bekçileri emeklilerinin emekli maaşlarına 100 TL artış yaparken diğer kurumlardan emekli olan bizleri bu artıştan da mahrum ederek ayrımcılık yapılmıştır. Böylece mevcut ücret dengesizliğini ve adaletsizliğini artırmıştır. Bu yanlışlıklarda bir an önce düzeltilmedikçe çalışanlar ve emekliler arasındaki maaş dengesizliği ve adaletsizliği giderilemez" dedi.
Emekli Sandığı emeklilerinin de bu ülkenin öz evlatları olduğunu ve bu ülkeye en az diğerleri kadar hizmet ettiklerini hatırlatan Odabaşı, Başbakana seslenerek, "Emeklilerin beklentilerin karşılamaktan uzak olan bu artış, emekli sandığı emeklilerini de kapsamalıydı. Emekli Sandığı emeklilerinin de kulakları Başbakanın basın toplantısında idi, ama ne yazı ki kendilerini ilgilendiren bir kelime duyamadılar. Böylece tam bir hayal kırıklığına uğradılar. Anlaşılan o ki, emeklilerin örgütlenerek isteklerini ve sorunlarını iletecekleri yasal bir zemin olmadığından ancak seslerini sandıkta duyuracaklarıdır" dedi.
Emekli hayal kırıklığına uğradı
Türkiye Emeklileri Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, hükümetin emekliyi bir kez daha hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Türkiye Emeklileri Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, verilen ortalama 80 TL zammın, zaten elektriğe, doğalgaza, tüpe, kömüre yapılan zamlarla fazlasıyla emekliden geri alındığını kaydederek, "Hükümet kaşıkla verdiğini kepçeyle geri aldı" diye konuştu. Emeklilerin durumunun gözetilerek bir iyileştirme müjdesi beklediklerini belirten Ersal, şunları söyledi: "Ancak görüyoruz ki dağ fare doğurdu. Biz, emekli maaşları arasındaki uçurumun kapanmasını sağlayacak bir iyileştirme talep ettik. Talebimize cevap verilseydi en düşük emekli maaşında 300-350 lira gibi bir artış olacaktı. Bu durumda ücretler arası uçurum biraz olsun kapanacak ve en düşük emekli maaşı 950-1000 lira arasında seyredecekti. Bugün emekli kesiminin yüzde 70‘i düşük ücret alıyor. Bin 800 TL maaş alan emekli kesiminin oranı sadece yüzde 5. Hükümet bizi hayal kırıklığına uğrattı."




