Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi yeni Olağanüstü Büyük Kongre‘nin her türlü hazırlık ve yürütülmesi görevini Büyük Kongre Delegelerinden Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Şerafettin Kılıç ve Hasan Bitmez‘den müteşekkil üç kişilik "Kongre Çağrı Heyeti"ne tevdi etti.
Mustafa Kamalak: Gündem belli
Olağanüstü kongre yapılmasına ilişkin mahkeme kararını değerlendiren Saadet Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Merkez Delegesi Prof. Dr. Mustafa Kamalak, mümkün olan en kısa sürede olağanüstü kongrenin yapılacağını açıklayarak, "Hayırlı olsun" dedi.
Kongre yapılış sürecini de anlatan Prof. Dr. Kamalak, "Yapılacak şey, gündem belli. Mahkeme tarafından belirtilmiş durumdadır zaten. Delege listeleri, gündem vs. teslim edilecek. Süreç böylece başlamış olacak" diye konuştu.
Olağanüstü kongre yapılmasına ilişkin mahkeme kararını değerlendiren Saadet Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Merkez Delegesi Prof. Dr. Mustafa Kamalak, mümkün olan en kısa sürede olağanüstü kongrenin yapılacağını açıklayarak, "Hayırlı olsun" dedi.
Kamalak‘ın açıklaması şöyle: "11 Temmuz 2010 tarihinde yersiz, zamansız ve gereksiz bir şekilde yapılan Saadet Partisi Olağanüstü Kongresi; camiamız içinde birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi ve heyecanlı çalışma bakımından zararlı bir kongre olmuştur. Bu durumu ortadan kaldırmak için camiamız ve teşkilatlarımız Genel Merkez yönetimine yeni bir olağanüstü kongre yapılması için defaten çağrılarda bulunmuştur. Ancak Genel Merkez yönetiminin bu çağrıları dikkate almaması üzerine 650 Büyük Kongre delegemiz noter tasdikli imzalarıyla bu yanlışın düzeltilmesi noktasındaki camianın kararlılığını ortaya koymuş ve Olağanüstü Büyük Kongre‘nin yapılmasını resmen talep etmiştir. Genel Merkez Yönetimi, bu haklı ve zorunlu talebi haksız bir şekilde Genel İdare Kurulu kararıyla reddetmiştir.
Biran evvel olağan üstü kongreyi yapma taleplerinin her defasında Genel Merkezce savsaklanması, camiamızda Genel Merkeze karşı olan güven ve itimadı da zedelemiştir. Genel Merkez Yönetimi‘nin camiamızı belirsizlik ortamında sıkıntıya düşüren ve bu iyi niyetle atılmış bütün adımların karşılıksız bırakılması sonucunda, her türlü hukuki ve yasal şartları oluşan Olağanüstü Büyük Kongre için Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi‘ne dava açılmak zorunda kalınmıştır.
Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi kararını bugün açıklamış ve Olağanüstü Kongre‘nin yapılması yönündeki çağrı ve talepleri savsaklayan Genel Merkez Yönetimi‘nin hukuksuz adımlarına dur demiştir. Bu çerçevede Saadet Partisi Kurucular Kurulu Üyesi olarak şahsımı, yine Kurucular Kurulu Üyesi ve İzmir İl Başkanımız Şerafettin Kılıç‘ı ve Büyük Kongre Delegemiz Hasan Bitmez‘i Kongre Çağrı Heyeti olarak tayin etmiştir. Bazı basın yayın organlarında partinin kayyuma devredildiğine dair kasıtlı haberlerin yayınlanması dikkat çekicidir. Genel Merkez Yönetimi adına yapılan bazı açıklamalarda da özellikle ‘kayyum‘ ifadelerinin kullanılması bugüne kadar camiamıza karşı yapılan yanlışlıkların üstünü örtme gayretinden başka bir şey değildir. Mahkeme‘nin tayin etmiş olduğu üç kişilik Kongre Çağrı Heyeti‘nin iki üyesi Parti Kurucusu,bir üyesi ise Büyük Kongre delegesidir.
Mahkeme‘nin Kongre‘nin bir an evvel gerçekleştirilmesi yönünde aldığı karar, Milli Görüş camiasında büyük bir heyecan ve sevinç oluşturmuştur. Milli Görüş‘ü temel esaslarından ve temel uygulama esaslarını muhafaza edecek olan ve büyük hedefleri gerçekleştirecek olan kurullar bu yeni kongre ile iş başına getirilecek ve bu çelikleşme hamlesini müteakip büyük şahlanış başlatılacaktır.
Milli Görüş‘ün temel ilkelerine sadık kaldıkları için başta Saadet Partimizin Büyük Kongre Delegeleri olmak üzere camiamızın bütün fertlerini gösterdikleri şuurdan dolayı tebrik ediyorum.
En kısa zamanda yapılacak olan Olağanüstü Büyük Kongre ile partimizin çelik gibi bir yapıya kavuşarak bütün Milli Görüşçü kardeşlerimizin birlik, beraberlik ve kardeşlik içersinde kucaklaşarak "Yaşanabilir Bir Türkiye", "Yeniden Büyük Türkiye" ve "Yeni Bir Dünya" hedeflerini en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Camiamız müsterih olsun, huzur içersinde yekvücut olarak heyecanla çalışma dönemine çok kısa zamanda kavuşacağız. "




