Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan‘ın avukatları aracılığı ile örgüte, "İbadet eder gibi demoktratik özerklik üzerinde çalışmalı. Demokratik özerklik Kürtlere ekmek ve sudan daha önemlidir" mesajı gönderdiği ileri sürüldü. Kürtlerin gerçek gündeminin ‘demokratik özerklik‘ olduğunu kaydeden Öcalan‘ın, "Bu referandum Kürtlerin gerçek gündemini değiştirmek için bu kadar ön plana çıkarılıyor, suni bir gündemdir" dediği belirtildi.
PKK çizgisindeki bazı internet sitelerinde bugün yer alan yazılarda, Abdullah Öcalan‘ın çarşamba günü avukatlarıyla yaptığı görüşmede verdiği ileri sürülen mesajları yer aldı. İnternet sitelerinde yer alan yazılara göre Öcalan, ‘Kürtlerin çözüm projesi‘ dediği demokratik özerklik projesinin siyasi, hukuki, ekononomik, kültürel, öz savunma ve diplomasi boyutlarını açıkladı. Öcalan, hem de PKK‘nın gizli şehir yapılanması olan Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi‘nin (KCK/TM), hem de devletin zorlanması üzerine tüm yükün kendi omuzlarına yıkıldığını söyledi.
ibadet eder gibi ekmek su kadar lazımmış
Abdullah Öcalan ‘demokratik özerklik‘ tarifi yaparken "Demokratik ulus bir ruh ise demokratik özerklik bedendir. Demokratik özerklik, demokratik ulus inşasının ete kemiğe bürünmüş halidir, onun somutlaşmış, bedenleşmiş halidir" dedi.
‘Demokratik özerklik‘ konusunu İspanya‘da Katalanların da tartıştığını kaydeden Öcalan, "Bu özerklik konusunda bir proje hazırlayıp sundular. İspanya Anayasa Mahkemesi de bu projeyi birkaç noktası hariç onayladı. Demokratik özerklik projesini somutlaştırmalı, somut bir şekle getirmelidir. Çok büyük tartışsınlar, gece gündüz ibadet eder gibi ekmek su kadar lazım olan bu demokratik özerklik projesi üzerinde çalışmalıdırlar. Belki bazen aç kalınabilir, az yenilip az içilebilir ama demokratik özerklik Kürtlere ekmek ve sudan daha önemlidir" ifadelerini kullandı.




