Diyarbakır‘da Barış ve Demokrasi Partisince (BDP) düzenlenen Nevruz etkinliği başladı. BDP Diyarbakır İl Başkanlığınca, Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı‘nda gerçekleştirilen etkinliğe katılacak vatandaşlar, şehrin 16 noktasından Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli özel firmalara ait araçlarla ücretsiz olarak getirildi.

Yoğun katılımın olduğu etkinliğe gelenler, güvenlik güçlerince üzerleri alındıktan sonra alana alındı.

Etkinliğe aralarında BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir‘in de bulunduğu çok sayıda kişi katılıyor. Etkinliğin saat 16.00‘da sona ereceği bildirildi.

İstanbul Zeytinburnu‘ndaki Kazlıçeşme Meydanı‘nda düzenlenen kutlama için gelenler, 3 ayrı  arama noktasından alana alınmaya başladı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile bazı sivil toplum kuruluşlarınca  düzenlenen açık hava toplantısı kapsamında, Kazlıçeşme Meydanı‘nda 3 ayrı giriş  yerinde arama noktaları kuruldu.

Kutlamaların yapılacağı alanda yakılacak ateş için hazırlıklar  tamamlandı.

Konuşmaların yapılacağı platformun önüne, Demokratik Özgür Kadın  Hareketince "Kadın kırımı, toplum kırımıdır" yazılı pankart asıldı.

Miting alanına gelenler, üzerinde Kürtçe "Nevruz kutlu olsun" yazılı  atkı ve pankartlarla BDP bayrakları taşırken, bazıları terör örgütü elebaşı  lehine slogan attı.

Kutlamaların yapılacağı alana seyyar tuvaletler kurulurken, yiyecek ve  içecek stantları da açıldı.

Bu arada, miting alanının etrafı bariyerlerle çevrilirken, emniyet  birimleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Muhabir: Haber Merkezi