Aile & Yaşam

Mozaik pasta tarifi! 5 adımda pratik tarif

Mozaik pastanın lezzetini doruklara çıkarmaya ne dersiniz? Bu yazıda, mozaik pasta tarifini sizlere sunuyoruz!

Abone Ol

Mozaik pastaya kim hayır der ki? Bu yazıda, mozaik pasta tarifini tüm püf noktalarıyla sizlere aktarıyoruz.

MOZAİK PASTA TARİFİ MALZEMELERİ

Mozaik pasta için gereken malzemeler şöyle:

  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 100 gram tereyağı
  • 2 paket sade petibör bisküvi

MOZAİK PASTA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Buyurunuz adım adım mozaik pasta tarifi:

  • Öncelikle, bisküvileri parçalara ayırın. Bu işlemi yaparken bisküvileri ezmeyin.
  • Bisküviler hazır hale geldikten sonra, başka bir kapta tereyağını ısıtın. Eritilmiş tereyağının üzerine; kakao, süt ve şekeri ekleyin ve karışımı iyice homojen hale gelene kadar karıştırın. Karışım tamamen karıştıktan sonra soğumaya bırakın.
  • Karışım soğuduktan sonra, daha önce kırdığınız bisküvilerin üzerine dökün. Bu aşamada, bisküviler ile karışımı iyice birbirine yedirmek için karıştırın.
  • Karışım uygun kıvama geldikten sonra, bir streç filme rulo şeklinde sarın ve buzdolabına yerleştirin. Buzdolabında yeterince soğuyup sertleşmesini bekleyin.
  • Soğuma süreci tamamlandıktan sonra, buzdolabından çıkardığınız mozaik pastayı dilimleyin. Afiyet olsun!

MOZAİK PASTANIN PÜF NOKTALARI

Lezzetli bir mozaik pasta yapabilmek için püf noktaları bilmek önemli. Meraklanmayın; tüm püf noktaları açıklıyoruz:

  • Mozaik pasta yapımında bisküvilerin taze olmasına dikkat edin, bayat bisküviler kullanmayın.
  • Bisküvileri un haline getirmeyin, elinizle kırarak iri parçalar halinde kullanın.
  • Tereyağını eritirken dikkatli olun, köpüklerini temizleyin ve yağın yanmaması için kısık ateşte eritin.
  • Tereyağına diğer malzemeleri eklerken, kuru meyveler ya da portakal kabuğu rendesi gibi eklemeler yaparak aromatik bir tat kazandırabilirsiniz.
  • Mozaik pastaya şekil vermek için; baton, yuvarlak, üçgen ya da rulo kalıplar kullanabilirsiniz.
  • Uzun süre dondurulmuş pastayı servis etmeden önce, oda sıcaklığında bir süre dinlendirin.

MOZAİK PASTANIN YANINA NE GİDER?

Mozaik pasta, tam bir beş çayı alternatifi! Bu nedenle, mozaik pastanın yanında, beş çayında iyi giden tüm alternatifler iyi gider. Tatlı ya da tuzlu pek çok alternatif ile uyum sağlar. Bu alternatifler şöyledir:

  • Dereotlu poğaça, mozaik pasta ile iyi giden tuzlu bir alternatif.
  • Renkli biberler ile hazırlanan tepside biberli ekmek, kolayca hazırlanabilir ve bol susam ile birlikte mozaik pastanın yanında servis edilebilir.
  • Eskişehir’in meşhur lezzetlerinden çiğ börek; kıymalı, patatesli ya da peynirli harçlar ile hazırlanabilir. Bu çıtır çıtır börekler, mozaik pastanızın yanında servis edilebilecek ideal bir tuzlu seçenektir.
  • Dışı milföy hamuru ile kaplanmış, içi; tavuk, mantar ve kaşar peyniri ile doldurulmuş volovan, mozaik pastanın yanında sunulabilecek hafif bir atıştırmalıktır.
  • Lor peyniri ve maydanoz ile hazırlanan pastane poğaçası, lezzeti ile mozaik pastanızın yanına çok yakışır. Üzerine haşhaş serpiştirerek servis edebilirsiniz.
  • Yalnızca beş malzemeyle hazırlanan çilekli tart, görsel olarak da lezzet olarak da mozaik pastanızın yanına çok yakışır.
  • Çay saatlerinde açlığı bastıracak ve kolayca hazırlanacak bir tarif arıyorsanız, hazır yufkadan yapılan börekleri tercih edebilirsiniz. Peynir, kıyma, patates ya da sosis gibi farklı harçlar ile doldurabilir, mozaik pastanızın yanında servise sunabilirsiniz.

MOZAİK PASTA KAÇ KALORİ?

Yukarıda verdiğimiz tarif ile hazırlayacağınız mozaik pastanın 100 gramı için kalori ve besin değerleri aşağıda verilmiştir:

  • Kalori: 368 kcal
  • Karbonhidrat: 42.16 g
  • Protein: 5.26 g
  • Yağ: 19.53 g
  • Lif: 2.2 g
  • Kolesterol: 1.66 mg
  • Sodyum: 211.39 mg
  • Potasyum: 297.2 mg
  • Kalsiyum: 71.82 mg
  • Vitamin A: 98.35 iu
  • Vitamin C: 0.31 mg

Demir: 3.4 mg