Mısır’ın mutfağı son derece özgün nesnelerden oluşurken, bir yandan da çeşitliliğini korumayı devam ediyor. Sadece kendi halkına ait değil aynı zamanda farklı dönemlerin ve imparatorlukların lezzetlerine de ev sahipliği yapan Mısır, gastronomi anlamına kendisini geliştirmiş durumda.
FALAFEL
Yöresel lezzet denildiği zaman akla ilk gelen yemek falafeldir. Nohut ezmesi ile yapılan ve içerisinde birçok farklı aromanın yer aldığı falafel, türkiye'de de son derece ünlü falafeli en iyi şekilde yemek istediğinizde mutlaka Mısır’da tercih etmelisiniz.
FUL MEDAMES
Fuul mudammas olarak da bilinen bu tat, geleneksel kahvaltı denildiğinde tüketilen bir yemek. İçerisinde hem baklagillerin yer aldığı hem de bezelye ve sarımsak gibi seçenekleriyle karşılaşılan bir kahvaltılık. Bazı kişiler ara öğün ya da öğle yemeği için de tercih ediyor.
MELUKYA
Çorba olarak lanse edilen ancak içerisinde yoğun miktarda kaşıkla yenecek içeriğe sahip olan bir tat. Yeni bir deneyim yaşamak istiyorsanız mutlaka bu özel tadı keşfetmelisiniz. Baharatlar ile servis edilen ve yoğun bir aromaya sahip olan bu tat, son derece doyurucu.
KEBAP
Köfte ve kebap gibi lezzetler ile ön plana çıkan mısır, gastronomi olarak çoğunlukla protein ağırlıklı lezzetlere odaklanıyor. Özellikle@ yemeklerinden protein almayı tercih eden mısır mutfağı, köfte ve kebapları ile biliniyor.
KOŞARİ
Ulusal yemeklerden birisi olan bu özel tarif korunmaya devam ediyor. Bütün restoranlarda karşılaşabileceğiniz ve son derece doyurucu olan bu yemeği ana yemek olarak tercih edebilirsiniz. Büfelerden nezih restoranlara kadar her birinde bu yemekle karşılaşılması mümkün.
KAKULELİ KAHVE
Özel baharatlardan oluşan bu kahve, bölgenin en özel içeceği. Her yemeğin sonunda servis edilmesi ve ayrı bir sunuma sahip olması nedeni ile denenmesi gerekiyor.
TORLİ
Türk ve Orta Doğu mutfağında türlü olarak bilinen ve hem sebzenin hem de etlerin yoğun miktarda kullanıldığı yemeklerden biri. Mısır içinde son derece önemli olan bu lezzet yöresel lezzetler arasında sayılıyor. Bazı kişiler sadece sebzeler ile bazı kişiler ise sebze ve et yemeklerini karıştırarak hazırlıyor.
HAVAVŞİ
Lahmacun ve pide karışımı olan bu özel tat baharatlı ve kıymalı olarak servis ediliyor. Yoğun bir baharat oranına sahip olması nedeniyle özellikle alerjik reaksiyon gösterme ihtimali bulunan kişilerin tercih etmemesi gereken bir lezzet. Ancak baharata karşı bir hassasiyeti olmayan kişiler havavşi ile iyi bir lezzet deneyimleyecek.
AİSH BALADİ
Geleneksel ekmek denildiği zaman sahneyi aish baladi’ye bırakıyoruz. Mısır için önemli bir lezzet olan bu lavaş yöresel lezzetlerle harmanlanarak hazırlanıyor.
FATTAH
Yöresel lezzetlerden birisi olan bu yemek kuzu eti kullanılarak hazırlıyor. Kuzu eti lavaş ve pirinç en önemli malzemeleri arasında. Özel günlerde en çok pişirilen lezzetlerden birisi olan fattah, restoranlarda da sık sık karşılaşılan lezzetlerden biri.
MULUKHİYA
Salata olarak tüketilme ihtimali çok yüksek olan bu tat, birçok farklı yemeğin yanında servis ediliyor. Tek öğün olarak servis edilebileceği gibi yemeklerin yanında meze olarak kullanılması da mümkün.
KADAYIF
Türkiye'nin Güneydoğu bölgesinde de çok fazla karşılaşılan kadayıfın mısra ait olduğuna dair bir inanç söz konusu. Bu tartışma hâlâ devam etmesine karşın mısır mutfağı için kadayıf tarifi son derece önemli. Kadayıf farklı şekillerde açılıyor ve Mısır’a özgü bir tarif ile harmanlanarak pişiriliyor.