Terör örgütü PKK‘nın elebaşlarından Murat Karayılan, Türk Silahlı Kuvvetleri‘ne Kuzey Irak topraklarında PKK‘ya operasyon yapma izni veren tezkere için "Bir savaş ilanı anlamına geliyor" dedi.
Fırat Haber Ajansı‘na açıklama yapan Karayılan, Türk Silahlı Kuvvetleri‘nin tezkere sonrasında, Kuzey Irak‘ın Zap bölgesine geçen yıl yapılan operasyonun bir benzerini gerçekleştirme durumunun söz konusu olduğunu belirterek, bunun demokratik açılımla ilgili sürecin perdesinin tamamıyla kapanması anlamına geleceğini söyledi.
Karayılan, "Türkiye tezkere kararını tek başına alamazdı. Başbakan Amerika‘ya gitti, oradan onay aldı. Amerika dönüşünde bu konuda daha kesin konuştu. Çünkü tezkere bir savaş ilanı anlamına geliyor. Irak‘a karşı da bir savaş anlamına geliyor" dedi.
Son günlerde artan terör saldırılarıda Karayılan‘ın bu açıklamalarını teyit eder nitelikte.



