Aile & Yaşam

Havuçlu kurabiye nasıl yapılır? 14 adımda tarifi, püf noktaları

Havuçlu kurabiye, pratik yapımı ve lezzeti ile herkesin favorisi olmaya aday bir lezzet. Bu yazıda, havuçlu kurabiye tarifini püf noktaları ile anlatacak, detayları ile adım adım yapmanız gerekenleri anlatacağız.

Abone Ol

Havuç ve kurabiye... Birbirine yakıştığını düşünmeyebilirsiniz; ama bu tarif sizi bu ikilinin yakıştığına ikna edecek! Yazımızda, havuçlu kurabiye tarifini tüm püf noktaları ile sizlere aktaracağız!

Havuçlu Kurabiye Tarifi Malzemeleri


Enfes bir havuçlu kurabiye için ihtiyacınız olan malzemelere gelin bir göz atalım.
Hamuru için:

  •  2 adet rendelenmiş havuç
  •  120 gram oda sıcaklığında tereyağı (yaklaşık 8 yemek kaşığı)
  •  80 gram toz şeker (yaklaşık 7 yemek kaşığı)
  •  50 gram esmer şeker (yaklaşık 4 yemek kaşığı)
  •  2 paket vanilin

 1 adet yumurta

  •  230 gram un (2 su bardağı ve 1 yemek kaşığı)
  •  1/2 çay kaşığı karbonat
  •  1/2 çay kaşığı tuz
  •  2 çay kaşığı tarçın
  •  1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  •  80 gram doğranmış beyaz çikolata

Kreması için:

  •  70 gram oda sıcaklığında tereyağı (yaklaşık 5 yemek kaşığı)
  •  100 gram beyaz krem peynir
  •  1 su bardağı pudra şekeri

Üzeri için:

  •  80 gram doğranmış beyaz çikolata
  •  2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi

Havuçlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Havuçlu kurabiye tarifimizi adım adım uygulayın:

  •  Havuçları rendeleyin ve ovup yumuşatın.
  •  Bir kapta; oda sıcaklığındaki tereyağı, toz şeker ve esmer şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  •  Ardından yumurtayı ekleyin ve karışımı 30 saniye kadar daha çırpın.
  •  Un, karbonat, vanilin, tuz ve tarçını eleyerek karışıma ekleyin ve düşük hızda karıştırın.
  •  Rendelediğiniz havuçları, dövülmüş cevizleri ve doğranmış beyaz çikolatayı hamura ekleyin.
  •  Spatula yardımı ile iyice karıştırın.
  •  Dondurma kaşığı ya da yemek kaşığı kullanarak karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın.
  •  Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
  •  Üzerlerine beyaz çikolata parçaları ekleyin.
  •  190 dereceye önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 12 dakika pişirin.
  •  Kreması için, bir kasede tereyağı, beyaz krem peynir ve pudra şekerini çırpın.
  •  Hazırladığınız kremayı buzdolabında soğutun.
  •  Soğuyan kremayı sıkma poşetine alın ve soğuyan kurabiyelerin üzerine kremayı sıkın.
  •  Üzerine dövülmüş ceviz serpiştirerek süsleyin. Kurabiyelerinizi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Havuçlu Kurabiyenin Püf Noktaları

Havuçlu kurabiye yapımı için aşağıdaki püf noktalara dikkat ederseniz, muhteşem bir sonuç elde edebilirsiniz:

  •  Hamur içerisine; havuç, ceviz, beyaz çikolata ekledikten sonra mikser yerine spatula kullanın. Spatula kullanmak, hamurun sönmemesi için önemli.
  •  Kurabiyeleri fırında pişirme süresine dikkat edin. Fırın sıcaklığı, fırından fırına değişiklik gösterebileceği için, kurabiyeleriniz kızardıktan sonra fırından alın.
  •  Kremayı, kurabiyeler soğuduktan sonra sıkın.

Havuçlu Kurabiyenin Yanına Ne Gider?

Havuçlu kurabiye ile birlikte iyi gidecek lezzetlerden en güzellerini sizler için sıraladık!

  •  Sirkeli mini börek: Hafif ve mis gibi kokan sirkeli mini börekler, havuçlu kurabiyenin yanında harika gider. Hem pratik hazırlanışı ile zaman kazandırır, hem de çay saatinizi lezzetlendirir.
  •  Karbonatlı börek: Lor peyniriyle ya da istediğiniz malzemeler ile hazırlanabilen karbonatlı börekler, havuçlu kurabiyenin yanında doyurucu bir seçenektir. Pratik yapımı ile kolayca hazırlanabilir.
  •  Karnıyarık poğaça: Karnıyarık poğaça, havuçlu kurabiyenin yanında doyurucu bir alternatiftir. İçerisindeki harç ile çay saatlerinde enfes olur.

Havuçlu Kurabiye Kaç Kalori?

1 orta porsiyon havuçlu kurabiyenin kalori ve besin değerleri aşağıdaki gibidir:

  •  Kalori: 660,74 kcal
  •  Karbonhidrat: 69,90 g
  •  Protein: 9,52 g
  •  Kalsiyum: 112,69 mg
  •  Kolesterol: 64,72 mg
  •  Lif: 2,63 g
  •  Demir: 1,13 mg
  •  Potasyum: 249,99 mg
  •  Sodyum: 93,39 mg
  •  Vitamin A (ui): 1649,80
  •  Vitamin C: 1,05 mg