Reklamı Kapat

Hatay mutfağına ilgi büyük

Hatay mutfağına ilgi büyük

Yemekleriyle ve tatlıları ile meşhur olan Hatay mutfağı Kayseri Yörem Günleri Fuarı‘nda göz doldurdu.

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleşen “ Yörem Günleri” fuarında Hatay mutfağına ait yemek ve tatlılar vatandaşlardan ilgi gördü. Fuarda Hatay mutfağını temsil eden Mehmet Cuma Sürmeli “ Künefe dediğimiz zaman Hatay akla gelir. Künefesi çok güzeldir ve biz bunu dünyaya tanıtıyoruz. Geçen hafta Ankara’da “Hatay Günleri” vardı orada yerimizi almıştık. Tanıtım amaçlı Kayseri’ye davet ettiler biz de buraya geldik” dedi.

Mehmet Cuma Sürmeli “ Tel kadayıf hamurunu yoğurup bakır saç’a döktükten sonra 30 dakika pişer. Piştikten sonra bunun bir gün dinlenme süresi vardır. Dinlenme süreci bittikten sonra bakır tepside tereyağı sürerek kızartırız” şeklinde konuştu.

İHA

17 Kas 2014 - 08:42 - Kültür-Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Asgari ücret 2 bin 825 TL oldu! Zamdan memnun musunuz?