SPOT: Avrasya Araştırma bünyesinde yaptığı son anket sonuçları çalışmasını kamuoyu ile paylaştı.
Kamuoyu araştırma şirketleri seçimler üzerine yaptığı araştırmalara ilişkin son anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Avrasya Araştırma 24-31 Ocak arasında yaptığı son anketin sonuçlarını açıkladı. Son anket sonucu 1860 kişinin katılımı ile elde edildi. Son anket çalışmasında, Türkiye’nin en büyük sorununun ekonomi olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 62’in üstüne çıktı. Son anket sonuçları AK Parti’nin oy oranındaki erimeyi de ortaya çıkardı.
Son ankette katılımcılar, “Hükümetin politikalarını ne derece başarılı buluyorsunuz?” sorusuna “başarısız buluyorum” diyenlerin oranı yüzde 63,4 oldu. “Başarılı buluyorum” diyenler ise yüzde 27,5’te kaldı.
Araştırmada, bir diğer soru ise “Erken seçim yapılmasını destekler misiniz?” oldu. Katılımcıların yüzde 63,5’i “Evet desteklerim” cevabını verdi. “Hayır, desteklemem” diyenler ise yüzde 25,9’da kaldı.
Son anket sonucu verisine göre, olası bir erken seçimde ise AK Parti ikinci sıraya geriledi. Kararsızlar dağıtılmadan siyasi partilerin oy oranları şöyle çıktı:
CHP yüzde 25,1
AK Parti yüzde 23,3
HDP yüzde 11,4
İYİ Parti yüzde 11
MHP yüzde 5,3
Kararsızlar dağıtıldığında ise AK Parti’nin oy oranı ise yüzde 26,3 olarak belirlendi. CHP ise yüzde 28,4 olarak görünüyor. MHP yüzde 6, İYİ Parti ise yüzde 12,4 çıkıyor.
Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(17)Niyazi kartal - Akp oyları daha da düşecek inşallah tek haneye inecek
Fikri Hür - AK Parti ve R.Tayyip Erdoğan , 20 yıl gibi uzun süre iktidarda, çünkü yapılan tüm hizmetlerden daha önemlisi ekonomi iyi gidiyordu.Şu an yüksek enflasyon nedeniyle,dar gelirli gerçekten geçinemiyor.Bu nedenle halk desteği azalmakta ve önümüzdeki seçimler zora girmekte.Yapılan çok önemli işler var, başta Fetönün devletten temizlenmesi,Milli savunma sanayinin güçlenmesi,Pkk'ya darbe vurulması,Azerbaycan-Dağlık Karabağ'ın kurtarılmasına katkı,başörtülülere yapılan kısıtlamaların kaldırılması, ilk defa bir askeri darbeye direnilmesi,.Hepsi için teşekkür ederim.Hepsi de tarihe geçti ve unutulmayacak.AK Parti ve R.Tayyip ERDOĞAN tarihe geçmiştir.Umarım ekonomi toparlanır ve Cumhuriyetin 100.yılında R.Tayyip ERDOĞAN hakettiği başkanlığı tekrar kazanır.
Beşir - Aç tavuklar sizi. Daha çook hayal kurarsınız. Akparti yüzde 40,MHP yğzde 15 . Sonuçlar böyle. Paralı anketlerle avunun siz. İhanet çeteleri
Sedat - İnsanların dertlerini görmezden gelmek hüsranla sonuçlanır
Mudanyali Murat - Bu kadar olumsuz havaya göre %23 alıyorsa helal olsun herkez şikayetçi %10 almadı gerekli
Güneş - Her şeyin bir sonu var. Ak partide yoruldu.bitkin düştü. 20 yolda daha kötüye gidiyorsan harekette bereket var deyip yönetimi tek adama değil yeni ittifakı denemek en doğrusudur. Eğer başarısız olursa da MHP yi deneriz. O da başarısız olursa tekrar ak parti yi yeniden deneriz. Hiç bir şeyi denemeden başarısız demek cahilliktir
Kemal Yavuz. - Neredesiniz akp yandaşları uyanın Isparta da 3 gündür elektrik yok yollar kapalı rezalet bir durum hadi bakalım şimdi konusunda görelim
Isparta belediye başkanı nerede.
Ver mehteri ver.
Myzade - Yazıl gerçekten yazık.. hani gaz bulmuştuk hani heslerle barajlar yapmıştık bunları kim kullanıyor.. hergün akaryakıt zammı bu nedir yaww. Dibi delindi ülkenin
Farkindalik - 20 yıllık iktidar tüm kurumları ele geçirmiş.medya gücü . maaşlı troller .devletin tüm ekonomik kaynakları.nemacilar.kömürcüler makarnacilar.vs.....Tum bunlara rağmen akp oyları dip yapmışsa akp bitmiştir.bunu en iyi akp kiler biliyor.
Misafir - İnşallah akp daha da inecek bu oran fazla çekilin Abbas yolcu
Vejdo - Bütün muhalifler burada algıya bak kötüleşen diyorlar neden kötü sordun mu dünya kötü iki günde bir anketi yapıyorsunuz bune rezalet algı yapmayın beş benzemez gelince ne değişecek bırakın millet yemez bunları algı yapmayın marketlerde tama pahalı ama pazara ayda bir gidiyoruz demeyin yapmayın günah karalar bağlamayın yazık yahu bunların neden olduğunu dostlarınıza sorun biden a sorun saroz a sorun pandemi dene bir illet var sadece pahalılık turkiyedeki var dünya kötüye gidiyor sizin beş benzemez ne yapacak acaba ben söyleyeyim kavgadan ülkeyi batırdılar amma çok anket yapıyorsunuz yahu daha bir buçuk sene var ak partiyi mhp yi bitirdiniz yahu algı algi
Yyyy - Yüzde 10 larda. Yüzde 40 Lara çıkan enflasyon kötüden ötedir ki. Yüzde 40 enflasyona gerçekten inanıyor musunuz
Şükretsinler - Bu kadar ağırlaşan geçim şartlarına, kronikleşen işsizliğe rağmen, AKP de MHP de iyi oy almış. Gelişmiş ülkelerde olsa idi, her iki parti de tarih olurdu...
Bursalı Cin - Her gün artan zamlar yüksek kestirilen faturalar haftadan haftaya pazara giderdik şimdi ayda birkez gidebiliyoruz ınsanlar gerçekten zor durumdalar bunu görün artık yüksek ev kiraları artan ev fiyatları biz nereye gidiyoruz böle düşündükçe korkar oldum torunlarımın geleceğini düşündükçe korkuyorum endişeleniyorum lütfen en azından yüksek faturalara ev kiralarına ev fiyatlarına hergün artan zamlara dur müdahale edin lütfen vatandaşın yorumu
mehmet arı - gerçege çok yakın
Marka - Ne kadar safsınız ya seçimle gideceğini mi düşünüyorsunuz.kaybedeceği Bir seçime girer mi. Bir vakfa kiralanan binayı mahkeme kararına rağmen teslim etmeyenler ülkenin yönetimini teslim eder mi.
Okur - Kendisi seçim sonuçları ile nasıl teslim aldı ise aynı şekilde teslim eder.
Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.