Reklamı Kapat

Peynirin sorunları Çalıştay’da konuşulacak

Türkiye’nin kahvaltı kültüründe önemli bir yer tutan, Ezine’den tuluma, kaşardan örgüye kadar yaklaşık 193 çeşit Türk peynirinin kalitesini ve ihracatını artırmak amacıyla yol haritası hazırlanacak.

Peynirin üretiminden satışına, ihracatından tanıtımına kadar birçok konu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlık yetkilileri, peynir üreticileri ve uzman öğretim üyelerinin katılımıyla Türkiye’de ilk kez düzenlenecek Ulusal Peynir Çalıştayı’nda ele alınacak. Bakanlık ile Çanakkale Ticaret Borsası tarafından, Çanakkale’de 4-5 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek çalıştay kapsamında, Peynir Tadım Festivali de yapılacak.

İHRACATI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞTAY ÖNEMLİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Ulusal Peynir Çalıştayı’nda özellikle peynir üreticilerinin kaliteli üretimle birlikte tüketiciye ulaşmada karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulacağına işaret etti.

Daniş, 2010’da 473 bin ton olan peynir üretiminin 2016’da 661 bin tona yükseldiğini belirterek, geçen yıl 46 bin ton peynir ihracatıyla 150 milyon dolar gelir elde edildiğini, 10 bin ton ithalat karşılığında ise 37 milyon dolar ödeme yapıldığını bildirdi.

09 Nis 2017 - 00:05 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Asgari ücret 2 bin 825 TL oldu! Zamdan memnun musunuz?