Reklamı Kapat

Lahana püresi

Lahana püresi

1 lahana 2 soğan 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı krema Hindistan cevizi Tuz, karabiber

Lahananın sert kısımlarıyla yeşil yapraklarını ayıklayın ve dört parçaya ayırın. Yıkadıktan sonra, kaynar tuzlu suda haşlayın. Fokurdamaya başlayınca, beş dakika daha pişirin. Süzgeçten geçirerek lahana yapraklarını başka bir kaba koyun. Üzerine soğan ve maydonozu da ilave ederek üzerine su ekleyin ve yaprak iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yeniden suyunu süzün ve lahana yapraklarını sıkarak sularını akıtın. Bunları, püre makinesinden geçirdikten sonra süzülmesi için biraz bekleyin. Bir kapta, tereyağı ile unu hafifçe karıştırarak ağır ateşte çevirin. Kıvamına gelince kremayı da üzerine dökün ve karıştıra karıştıra pişirin. Koyulaşınca, bunu püre makinesinden geçirdiğiniz lahana püresine katın ve iyice karıştırın. Tuzunu, karabiberini ve küçük parçalar halindeki hindistan cevizini de ekleyerek, ağır ateşte hafifçe ısıtın ve servis yapıncaya kadar sıcak olarak muhafaza edin.

07 Aralık 2006 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Özel araçlarda sigara yasağı uygulamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?