Reklamı Kapat

Patates köftesi

Patates köftesi

500 gr. patates 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet yumurta Un  n 1 adet rendelenmiş soğan 1/4 su bardağı ufalanmış ekmek içi 1 bardak galeta unu Kızartma yağı Karabiber Tuz

Patatesleri soyup yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu iyice süzüp, tereyağını ekleyin ve ezerek püre haline getirin. Yumurtayı, tuzu, karabiberi, soğanı ve ufalanmış ekmek içini ekleyip iyice yoğurun. Elinizi unlayarak yoğurduğunuz karışıma irice köfte şekli verin. Bir kaseye galeta ununu boşaltın. Köftelerin her iki yüzünü galeta ununa bulayın ve genişçe bir tepsiye dizerek bir saat kadar buzdolabında bekletin. Bu arada yağı kızdırın. Köftelerin her iki yüzünü altın rengi alıncaya kadar kızartın. Yağını süzüp, servis yapın.

09 Aralık 2006 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Özel araçlarda sigara yasağı uygulamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?