“Kaynaklar sınırsız değil… Aşırı kullanıma son verilmeli

16 Ekim Dünya Günü vesilesiyle bir basın açıklaması yayınlayan Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, “Yıllardır doğal kaynakların sınırsız olduğu düşüncesiyle hareket ediliyor. " dedi.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün 1945’teki kuruluş yıldönümü vesilesiyle her 16 Ekim, “Dünya Gıda Günü” olarak kutlanıyor. 16 Ekim Dünya Gıda Günü 2021 yılı için “Attığımız adımlar, geleceğimizdir. Daha iyi üretim, daha iyi beslenme, daha iyi çevre ve daha iyi yaşam” teması belirlendi. “Bakliyat Köyü”, “İsraf etmeyelim, Yaşamı eşitleyelim” gibi projelerle toplum sağlığı ve insanlık geleceğine dair önemli mesajlar veren Reis Gıda, ulusal ve uluslararası birçok projenin ise paydaşı konumunda. 16 Ekim Dünya Gıda Günü vesilesiyle açıklama yapan Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, önemli açıklamalarda bulundu. 

16 Ekim Dünya Günü vesilesiyle bir basın açıklaması yayınlayan Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, “Yıllardır doğal kaynakların sınırsız olduğu düşüncesiyle hareket ediliyor. Üzerinde yaşadığımız gezegenin sağlığını korumak için kaynakların aşırı ve yanlış kullanımına son verilmesi gerekiyor” dedi.

“HEM TOPRAĞA HEM DE İNSANA FAYDALI”

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, 16 Ekim Dünya Gıda Günü vesilesiyle yaptığı açıklamalarda sürdürülebilir üretime dikkat çekerek, “Yıllardır doğal kaynakların sınırsız olduğu düşüncesiyle hareket ediliyor. Üzerinde yaşadığımız gezegenin sağlığını korumak için kaynakların aşırı ve yanlış kullanımına son verilmesi gerekiyor. Bir yandan dünya nüfusu artıyor, bu artışla birlikte tarımsal ürünlere olan talebin de yüzde 60 oranında artacağı öngörülüyor. Ancak diğer yandan kırsal kesimde yaşayanların oranı düşüyor. Gelecek yıllarda, gıda üretimi sorunu, dünya gündeminde daha çok yer alacaktır” ifadelerini kullandı.  Kuraklığın bazı yıllarda gıda üretimini ciddi ölçüde etkilediğini ve ürün kaybı yaşattığını ifade eden Mehmet Reis, “Kuraklık, tarımsal üretim ile beraberinde sofradaki gıdayı da olumsuz etkiliyor. Bir insanın günlük su ihtiyacı 4 litre iken, günlük gıdasının üretimi için 2 bin litre su gerekiyor. 1 kilogram buğday için 750 litre, 1 kilogram sebze için 322 litre suya ihtiyaç duyuluyor” şeklinde konuştu.

16 Eki 2021 - 04:30 - Ekonomi

Muhabir Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.

01

Adem - tamam hayırlı olsun küreselci şeytanların kuraklık tiyatrosu başlamıştır.

yavaş yavaş milletin kafasına böyle böyle sokmaya başlarlar sonra ellerindeki ürünleri ya denize döker ya yakarlar sonra da kuraklık var kıtlık var diye cırlayıp milleti perişan ederler.

akp zaten Bm denilen şeytani örgütten parayı aldı tbmm de imzayı çaktı.

dikkat edin bu açlık oyunu sonunuzu getirmesin efendiler.

ulan kaynakları sen mi yaratıyorsun ki sınır koyuyorsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 05:31


Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Asgari ücret 2022 ne kadar olmalı?