Reklamı Kapat

Yemek tarifleri: Ortadoğu mutfağı Falafel (Nohut Köftesi) tarifi

Falafel yani Nohut Köftesi son yıllarda ülkemizde sıkça gördüğümüz bir yemektir. Ortadoğu mutfağında fazlaca tüketilen Falafel etsizdir. Sizler için falafel (Nohut Köftesi) tarifi içeriğimizde...

Falafel (Nohut Köftesi) nasıl hazırlanır?
Nohut Köftesi nasıl yapılır?
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Ortadoğu mutfağının sevilen tariflerinden biri olan falafel tarifi vereceğiz. Nohut köftesi olarak da bilinen bu tarifi etsiz yemek alternatifleri tercih edenlerin gözdesi oluyor. Hafifliği, pratikliği ve yanına çok yakışan tahinli sosuyla gerçekten denemeniz gereken bir lezzet olduğunu düşünüyoruz.

Falafel (Nohut Köftesi) tarifi

Dilerseniz hemen Falafel yapılışı kısmına geçelim. Rondoya aldığımız bir gece önceden suda bekletilmiş iki su bardağı nohuta bir adet soğan iki diş sarımsak ve yarım demet maydanoz ekleyelim. Tüm malzemeler birleşince kadar rondodan geçirelim.

Falafel (Nohut Köftesi) için malzemeler

Bu karışımımızı uygun bir kaseye aktaralım.

Bir su bardağı un.

Bir adet yumurta.

Bir tatlı kaşığı karabiber.

Bir tatlı kaşığı toz kişniş.

Bir çay kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı tuzu ilave edip bir kaşık yardımıyla güzelce karıştıralım. 

Falafel nasıl hazırlanır?

Üzerini streç filmle kapatıp bir saat kadar buzdolabında dinlendirelim.

Sürenin sonunda harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım. Top haline getirdiğiniz hamuru streç film serdiğiniz bir tepsiye dizelim.

Tüm hamur bitinceye kadar aynı şekilde parçalar kopararak yuvarlayalım. Eğer daha büyük parçalar koparırsanız hafif bastırarak yassı köfteler oluşturmanızı tavsiye ederim.

Şekillendirme aşaması bittikten sonra doğrudan kızartma işlemine geçebilirsiniz.

Falafelleri buzlukta saklayabilirsiniz. Öncelikle köfteleri birkaç saat buzlukta bekletelim ardından fermuarlı poşetimizden bir tane alalım ve donan falafelleri içerisine yerleştirelim. Bu yöntemle dilerseniz artan falafelleri saklayabilir, dilerseniz de ihtiyacınız olduğu an çıkarıp bitirebilmek için derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Özellikle çalışanlar için derin dondurucuda saklamanın çok pratik olduğunu düşünüyoruz.

Şimdi falafelin olmazsa olmazı tahin sosu hazırlayalım. Bunun için dört yemek kaşığı süzme yoğurda iki yemek kaşığı kadar tahin, bir yemek kaşığı limon suyu ve yarım çay kaşığı tuz ekleyelim.

Tüm malzemeler homojen bir kıvam alıncaya kadar güzelce karıştıralım. Böylelikle tahin sosumuz hazır.

Sıra geldi kızartma aşamasına.

Direkt olarak kızgın yağa atarak pişirebilirsiniz.

Dışı güzelce kızardıktan sonra kevgir yardımıyla köftelerimizi havlu kağıt serili bir tabağa alalım. Nefis falafellerimiz servise hazır.

Hazırlaması çok kolay. Falafellerin bir kısmını istediğiniz zaman kullanmak üzere dondurucuda saklayabilirsiniz. Gerçekten çok pratik olacaktır. Dilerseniz köfte gibi normal porsiyon şeklinde tabaklarda sunabilirsiniz veya lavaş arasına dürüm olarak servis edebilirsiniz. Ayrıca hatırlatmak istiyorum, nohut köftesi et yemeyenler için de vitamin deposu bir alternatif olacaktır.

Bu tarifin yanına çok yakışan tahinli sosu da mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Umarız tarifi beğenmişsinizdir ve sizlerde denersiniz fotoğraflarını yorum kısmından paylaşabilirsiniz…

Afiyet olsun…

milligazete.com.tr - Yemek tarifleri

08 Ağu 2021 - 17:42 - Aile & Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.