Et yahnisi nasıl yapılır? Adım adım ev yapımı et yahnisi tarifi

Büyüklerimizin yaptığı gibi bir et yahnisi nasıl hazırlanır? Bugünün et tarifi ile bir kez daha en geleneksel sofralara uzanacağız.

Bugün en basit ve en klasik tarzda haşlanmış et yahnisi tarifi derledik. İyi haşlanmış et hazırlamanın birçok yolu vardır. Bugünün yemeği, minimum emekle yapacağımız et yahnisi.

Bugün size getirdiğim dana güveci, hem günlük menümüz hem de özel günler için tüm aile için evde pişirilebilecek mükemmel yemeklerden biri olacak. Herkesin seveceğinden emin olduğum lezzetli ve yumuşak bir güveç. Tüm bu tür güveçlerin zaman aldığı ve istenen sonucu elde etmek için onları dikkatli ve acele etmeden pişirmek gerektiği doğrudur. Ancak ilk süreci zorlaştırabilir veya kolaylaştırabiliriz.

EV YAPIMI ET YAHNİSİ MALZEMELERİ 

  • 1.5 KG Dana Eti
  • 250 GR. Havuç
  • 1 Büyük Soğan
  • 4 Diş Sarımsak
  • Su
  • Tuz ve Taze çekilmiş Karabiber (her evin zevkine göre)
  • Kurutulmuş Kekik
  • Sızma Zeytinyağı

ET YAHNİSİNİN HAZIRLANMASI

  1. Yağ ve deri izlerini gidermek için eti temizleyerek başlıyoruz. Yaklaşık 2 veya 3 cm'lik küpler halinde, aşağı yukarı eşit küpler halinde kestik.
  2. Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtıp etleri ilave edin.
  3. Tüm yüzeyi tarafından kapatılana kadar kızartıyoruz. Sürekli karıştırarak ve çevirerek her tarafının pişmesini sağlayın.
  4. İnce dilimler halinde doğranmış havuçları ve küçük küpler halinde doğranmış soğanı ekleyin. Sarımsakları ve kekiği de ilave ediyoruz. Sebzeleri ve etleri yaklaşık 15 dakika kızartmaya devam ediyoruz.
  5. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 
  6. Su ile örtüyoruz ve güveci kapatıyoruz. Orta sıcaklıkta 1 saat pişirin. Bu süreden sonra tencerenin kapağını açıp 45 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz. Etleri doğranmış patates kızartması eşliğinde servis ediyoruz.
  7. İyi bir somun ekmeğe eşlik edecek mükemmel, basit ve süper lezzetli bir yemeğimiz olacak, bu yüzden harika sosunun tadını çıkarın. Bütün ev yapımı dana yahnisi, nefis.

NEFİS BİR ET YAHNİSİNİN PÜF NOKTALARI

Zevkimize göre bir güveç elde etmenin anahtarı, pişirme sürelerine uymanın yanı sıra seçilen ettedir. İyi bir güveç, saatlerce pişirme ve düşük ısı gerektirir. Geleneksel bir tencerede veya güveçte pişirmek tercih edilir ve düdüklü tencereyi tercih edersek, tüm malzemelerin aynı pişirme noktasına sahip olmadığını unutmamalıyız. Benim tavsiyem o kadar vaktiniz yoksa önce düdüklü tencerede hazırlayın ve son dokunuşu geleneksel güveçte verin.

Daha fazla hazırlayacaksanız ve dondurmak istiyorsanız, bu yahniyi olduğu gibi hazırlamak daha iyidir. Buzdolabından çıkardığımızda bir gece önceden buzdolabında çözdürüyoruz. Çözüldükten sonra, mükemmel gidecek küçük bir beyaz pirinçle ona eşlik edebiliriz. Klasik patatesleri olmayan bu yahniye mükemmel bir eşlik.

Bu güveç çok yayılıyor çünkü sosu çok lezzetli ve mutlaka üzerine ekmek sürerek yiyeceksiniz. Çoğu güveçte olduğu gibi, yemek günden güne iyileşir, bu nedenle bu tarif, bir gün önceden hazırlanabilme rahatlığına sahiptir. Ayrıca, yeniden ısıtıldığında taze yapılmışla aynı veya daha iyi olacağından şüpheniz olsun.

15 Haz 2021 - 21:57 - Aile & Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.