Krem karamel olarak adlandırılan Fransız mutfak kültürüne uygun olan asıl adı creme caramel olan ve bu yaz günlerinde yemek sonrası ikram edilecek en narin ve hafif tatlılardan biridir.
Fransız tatlısı olan Creme caramel aslında bir muhallebi çeşididir. Fransızcadan Türkçe'ye çevrildiğinde "Creme caramel" tam anlamıyla 'karamel kreması' anlamına gelir ve tatlı genellikle sütün yanı sıra krema ile hazırlanır.
Son zamanlarda yemek yarışmaları ve sosyal medyada sık sık insanların önüne çıkan bu popüler tatlı, bir muhallebi tabanı ve yumuşak bir karamel tepesinden oluşur. Krem karamel, hazırlık aşaması kolay ve rafta kalma süresi uzun olduğundan birçok restoranın yıldızlı tatlılardandır. Peki krem karamel nasıl yapılır? İşte krem karamel tarifi...
KREM KARAMEL (CREME CARAMEL) TARİFİ
- Yarım litre süt
- 6 yumurta
- 1 su bardağı şeker (3 çorba kaşığı karamel için ayrılır)
- yarım paket vanilya
KREM KARAMEL NASIL YAPILIR?

İlk olarak karamel için ayırdığımız 3 çorba kaşığı şekeri bir fincan su ile kaynatarak pekmez renginde karamel yapılıp kalıba boşaltılır. Kalıp hafif ısıtılarak her tarafı kaplanır.
Daha sonra 6 adet yumurta tel ile çırpılır ve içerisine vanilya, şeker ve süt konur. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
Şekerli süt, ilk başta oluşturduğumuz karamelli kalıbın içine boşaltılıp, büyükçe bir tencereye oturtulur. Tencereye kenardan kalıbın yarısını geçecek şekilde sıcak su konur.
Ateş üzerinde suyu kaynatmadan ve kremayı fazla katılaştırmadan pişirilir. (tencerenin üzerine önce bir peçeteyi sonra tencere kapağını aralık olarak örtünüz.)
Kalıp suyunda soğutulur. Sonra kenarlara bastırarak tabağa çevrilir ve servis edilir.
Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.