Reklamı Kapat

Kanser, Şeker, Tansiyon... Nar çiçeğinin inanılmaz faydaları

Kan şekerini düzenleyen, yüksek tansiyon hastalarına iyi gelen ve kolesterolün düşürülmesine yardımcı olan narçiçeğinin faydaları saymakla bitmiyor. Peki Nar çiçeği nasıl tüketilmeli?

Haber albümü için resme tıklayın

İnsanlar geçmişten günümüze bitkileri beslenmek, barınmak, savunmak ve ısınmanın yanısıra tedavi için kullanmışlardır. 
Türkiye, bir tarım ülkesi olması ve zengin bir floraya sahip olması sebebiyle tıbbi aromatik bitki yönünden oldukça geniş bir alana sahiptir. 

Bitkisel tedavi yöntemlerine günümüzde ‘alternatif tıp veya fitoterapi’ adı verilmektedir.

Bir çok bitkinin mucizevi faydaları vardır. Ve günümüzde bir çok hastalığa şifa olmaktadırlar.

İşte bu bitkilerden biri de Nar Çiçeği bitkisidir.

NAR ÇİÇEĞİ'NİN FAYDALARI

Halk arasında Mekke gülü olarak da bilinen nar çiçeğinden yapılan çayın sağlık açısından birçok faydası bulunur.

Kurutulmuş nar çiçeğinin kaynatılmış su içerisinde 5 dakika kadar bekletilmesiyle elde edilebilen nar çiçeği çayının faydaları inanılmazdır.

* Zayıflamaya yardımcıdır
* Hastalıklardan korur
* Şişkinlik hissini yok eder
* Kan şekerini düzenler
* Ağız ve diş sağlığını iyileştirir
* Cildinizi Güzelleştirir
* Kabızlık durumunu önler ishale de fırsat vermez.
* Antioksidan etkisi ile vücudu temizler.
* Hücre yenileyici özelliği ile dikkat çeken nar çiçeği, yara oluşumunu önler ve cildinizdeki yaraların çabuk iyileşmesine destek olur.
* Nar çiçeği çayı kanserli hücrelerin yayılmasını önler.
* Böbreklerde taş oluşumunu ve enfeksiyonu engeller.
* Nar çiçeğini bir suda bekletip bu su ile gargara yaparsanız, ağız içindeki bakteriyi ve kötü kokuyu yok edebilirsiniz.
* Damar sertliği ve kireçlenme problemine karşı sağlıklı bir önlemdir.

 Nar Çiçeği Çayı Tüketimi Nasıl Olmalı?

Özellikle kış mevsiminde düzenli içilen nar çiçeği çayı bağışıklık sistemini güçlendirir. İçeriğindeki zengin C vitamini sayesinde vücudu koruyan bu çay soğuk algınlığını da önler. Soğuk havalar ile artan soğuk algınlığını önlemek için de nar çiçeği çayı tüketilmelidir. Bu şekilde kış mevsiminde her türlü hastalıklardan da kurtulmak mümkündür. Kış mevsiminde grip, nezle gibi hastalıklara yakalanmamak için sabah ve akşam birer bardak nar çiçeği çayı tüketilmelidir.

 Nar Çayı Hazırlamanın Püf Noktaları

Lezzetli ve sağlıklı bir nar çayı demlemek için oldukça dikkatli davranmak gerekir. Özellikle de su ile birlikte nar çiçeği kaynatılıyor ise demleme süresi çok önemlidir. Çünkü çok fazla demlenen çay acılaşacaktır. İyi bir nar çiçeği çayı hazırlamak için öncelikle kaynayan suyun içine nar çiçeği bitkisi eklemek gerekir. Böylece çay acılaşmadan lezzetli bir şekilde demlenir. Yaklaşık beş dakika demlenen çay süzülerek bardağa alınır. İsteğe göre bir dilim limon da eklenebilir.

21 May 2021 - 17:10 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Asgari ücret 2 bin 825 TL oldu! Zamdan memnun musunuz?