Bugün iftara ne pişirsek? İşte 28. gün iftar menüsü

11 ayın sultanı Ramazan ayı için son 4 güne girilirken bu akşam 28. gün iftarımızı yapmaya hazırlanıyoruz. İftara ne pişirsem?" diye düşünenler için harika bir fikrimiz var...

+3
Haber albümü için resme tıklayın

Orucuyla, namazıyla, iftarıyla, sahuruyla, zekât ve sadakasıyla ibadet ve rahmet ayı   Ramazan-ı Şerife için son iki gün...

iftara ne pişirsem diye kara kara düşünenler için günün iftar menüsü de belli oldu.

İftar saati yaklaşırken farklı ama çok lezzetli bir yemek hazırlamak isteyenlerin için harika bir önerimiz var...

Pizza, Köz Biberli Domates Çorbası, Mantarlı Çubuk Makarna, Peynirli Akdeniz Salatası, Paşa Sarması

28. GÜN İFTAR MENÜSÜ

PİZZA

MALZEME

2,5 Su Bardağı Un
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yarım Paket İnstant Maya
Ilık Su

Sosu İçin:

2 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Kekik
Fesleğen
Sıvıyağ
Tuz
Üzeri İçin:
100 Gram Sucuk
2 Adet Yeşil Biber
10 Adet Zeytin
2 Adet Domates
Kaşar Peyniri

TARİFİ

Pizza hem çocukların hem de bizim severek yediklerimizden. Tabi ki evde yapılması ayrı bir lezzetli olacaktır.

İlk önce pizzamızın hamurunu hazırlamakla başlayalım. Geniş bir kaseye unu boşaltalım, üzerine tuz ve instant mayayı boşaltalım. Karıştıralım. Unun ortasını havuz şeklinde açalım. Ortaya zeytinyağı ve yoğurdu ekleyelim.

Az da su ekleyelim. İlk önce un almadan ortadaki sıvı malzemeleri karıştıralım. Ortadaki sıvı malzemeler karıştıktan sonra yavaş yavaş unu da alarak yoğurmaya devam edelim. Hamurun kıvamına göre su ekleyelim.

Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayalım. Hazırladığımız hamurun üzerine streç film kapatıp, yarım saat kadar mayalandıralım. Bu arada biz de pizzamızın sosunu hazırlamaya başlayalım. Ayrı bir kaseye domatesleri rendeleyelim.

Kekiği serpelim. Taze fesleğeni ince doğrayıp, ekleyelim. Tuz serpelim. Biraz da sıvıyağ ekleyelim. Karıştıralım. Ayrı bir tarafta pizzamızın malzemelerini doğramaya başlayalım. Sucuğu küçük küpler halinde doğrayalım.

Çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytinleri doğrayalım. Yeşil biberlerin iç çekirdeklerini ayıklayıp, küçük küçük doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayalım doğradığımız malzemleri ayrı tabaklara alalım. Bu arada mayalanan hamuru tezgaha alalım.

Üzerine un serpip, tepsimizin büyüklüğünde açalım. Ardından açtığımız hamuru yağlanmış fırın tepsisine alalım. Tepsiye pizza hamurunu güzelce yerleştirelim. Üzerine hazırladığımız sosu boşaltıp, kaşıkla yayalım. Daha sonra doğradığımız malzemeleri üzerine serpiştirelim.

Biraz tuz serpip, öncede ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakalım. Pizzamızın pişmesine yakın, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Kaşar peynirleri eriyene kadar tekrar fırına veriyoruz. Kaşar peynirleri de eridikten sonra pizzamızı fırından çıkartıyoruz. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servise hazırlıyoruz.

KÖZ BİBERLİ DOMATES ÇORBASI

MALZEMELER

 2 adet közlenmiş kırmızı biber

1 adet küçük boy soğan

4 adet domates

2 yemek kaşığ ıun

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı domates salçası

4-5 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

 PÜF NOKTASI

 Dilediğiniz baharatlarla hazırlayabilirsiniz.

 Tarifi

 Geniş ve derin bir tencerede yağı eritin. Un ile kavurun.

Unun kokusu çıktıktan sonra salça ve baharatları ilave edip, kavurmaya devam edin.

Közlenmiş biberleri küçük küçük doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şekilde doğrayarak hepsini tencereye ilave edin. Güzelce kavurup, karıştırın.

Sıcak suyunu ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde arada karıştırarak pişirin.

Kıvamı için blender ile çorbayı çekin. Dilerseniz taneli de bırakabilirsiniz. Dilediğiniz gibi servis edin. 

KREMALI MANTARLI ÇUBUK MAKARNA

Malzemeler

300 gram makarna
6-7 adet mantar
1 diş sarımsak
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı suya bir tatlı kaşığı nişastayı koyup eritin
Bir kutu (200ml) krema (Türkiye’deki kremalar katı olduğunda nişastalı suyu eklemeyin)
2-3 yaprak taze fesleğen
1-2 dal maydanoz
Yeterince tuz, karabiber

Tarifi 

Makarnamızı tenceremize alalım biraz tuz ekleyin ve su ile haşlayıp süzelim kenarda bekletelim.
Tavamıza tereyağını koyalım ve küçük doğranmış soğanları ve rendelenmiş bir diş sarımsağı ekleyip biraz kavuralım.
Mantarları ince doğrayıp ekleyelim ve yüksek ateşte mantarları soteleyelim.
Sotelenen mantarların üzerine kremayı, sütü, baharatları ve çok az tuz ekleyip karıştırıp pişirelim.
Yarım çay bardağı suya 1 tatlı kaşığı nişasta atıp karıştırıp nişastayı eritelim Türkiye’deki kremalar katı olduğundan nişasta kullanmayın.
Sosumuz kıvam alana kadar orta ateşte pişirin.
Son olarak doğranmış fesleğen ve maydanoz ekleyin.
Pişen makarnaları sosun içine dökün ve karıştırın hemen ocağın altını kapatın.

BEYAZ PEYNİRLİ AKDENİZ SALATASI

MALZEMELER

Akdeniz yeşillikleri

Keçi peyniri

Çörek otu

Kiraz domates

3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Yarım limon 

 TARİFİ

Lezzet'in salata tarifleri ile iftar sofralarınıza tat katın. Akdeniz yeşilliklerini bol suyla yıkayıp süzün. Keçi peynirini iri küpler şeklinde dilimleyin ve üzerlerine çörek otu serpiştirin. Yeşillikleri iri parçalar şeklinde doğrayıp büyük bir kaseye alın. Üzerine küp kesilmiş beyaz peynirleri ve kiraz domatesleri yerleştirin. 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ve yarım limonun suyunu bir kapta karıştırın. Salatanın üzerine gezdirerek dökün. Servis yapın.

KAKAOLU PAŞA SARMASI
MALZEMELER

Muhallebisi için;

1 litre süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
50 gr. tereyağı
1 paket vanilya

Üzeri için;

1 poşet sade krem şanti
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı dövülmüş ceviz parçaları

Tepsiye sermek için;

1 çay kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı hindistan cevizi

Rulo sarılırken;

1 çay bardağı ceviz

TARİFİ

Muhallebisi için; Tencereye şekeri, unu, nişastayı, kakao ve sütü koyun.
Orta ateşte kıvamı gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Ocaktan alın tereyağı ve vanilyayı ilave edip mikserle 5-6 dakika karıştırın.
Hindistan cevizinin sabit kalması için tepsinin her tarafına ince bir şekilde tereyağı sürün.
Tepsiye bol hindistan cevizi serpin.
Hindistan cevizinin üzerine muhallebiyi döküp kaşık ile yayın.
Oda sıcaklığında 1-2 saat bekletin.
Üzeri için; Bir kaba krem şanti ve sütü koyup koyulaşana kadar çırpın.
Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi döküp düzgünce yayın.
Üzerini streçleyip en az 5-6 saat buzdolabında beklin.
Servisten önce muhallebimizi uzun şeritler halinde kesin.
Her bir parçanın kenarına ceviz parçaları yerleştirin.
Spatula yardımı ile rulo şeklinde sarın ve servis tabağına alın.
Afiyet olsun …

10 May 2021 - 10:34 - Ramazan


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Sedat Peker'in Veyis Ateş ve Sezgin Baran Korkmaz iddiaları ile ilgili ne düşünüyorsunuz?