Reklamı Kapat

Bugün iftara ne pişirsek? İşte 26. gün iftar menüsü

11 ayın sultanı Ramazan ayı için son 4 güne girilirken bu akşam 26. gün iftarımızı yapmaya hazırlanıyoruz. İftara ne pişirsem?" diye düşünenler için harika bir fikrimiz var...

+1
Haber albümü için resme tıklayın

Orucuyla, namazıyla, iftarıyla, sahuruyla, zekât ve sadakasıyla ibadet ve rahmet ayı  Ramazan-ı Şerife veda etmeye hazırlanıyoruz. 

iftara ne pişirsem diye kara kara düşünenler için günün iftar menüsü de belli oldu.

İftar saati yaklaşırken farklı ama çok lezzetli bir yemek hazırlamak isteyenlerin için harika bir önerimiz var...

26. GÜN İFTAR MENÜSÜ

Hurma, Tas Kebabı, Yoğurtlu Karışık Salata, Pratik Milföy Baklava

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI 

MALZEMELER:

200 gram asma yaprağı

1,5 su bardağı pirinç

2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

1 soğan

1 tatlı kaşığı kuş üzümü, dolmalık fıstık

1 tutam maydanoz

1 limon suyu

1 çay kaşığı tuz, nane, tarçın, yenibahar

Üzeri için:

1 limon

1 çay bardağı zeytinyağı

TARİFİ

  Bir tavada zeytinyağı yemeklik doğradığımız soğanı, sonra da dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Yıkayıp süzülen pirinçleri ve 5-10 dakika suda bekleyen kuş üzümlerini ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz. Bir limon suyu, ince kıyılmış maydanoz, tuz, nane, tarçın ve yenibaharı da ekleyip ocaktan alıyoruz.
İç harçtan tatlı kaşığıyla alıp salamura asma yapraklarının içine koyarak sarıyoruz. Tencerenin dibine bir kaç yaprak serip, sardığımız zeytinyağlı dolmaları üzerine diziyoruz. Sarma işlemi bitince tekrar yaprak ile kapatıp, bir limonu yuvarlak dilimler şeklinde keserek üzerine diziyoruz. Bir çay bardağı zeytinyağı ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesi yaptıktan sonra sarmaların dağılmaması için bir tabak yerleştirip, kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

TAS KEBABI

MALZEMELER:

500 gram kuşbaşı et

1 soğan

1 domates

1 yemek kaşığı salça

2-3 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber

2,5 su bardağı sıcak su

Kızartmak için:

2-3 patates

1 su bardağı sıvı yağ

TARİFİ

 Kuşbaşı etleri ısınmış tencereye atıp, rengi dönünceye kadar kavuruyoruz. Suyunu salıp, çekince üzerini geçecek kadar kaynar su koyarak pişmeye bırakıyoruz. Başka bir tencerede yağ ve yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavurup, küp doğranmış domatesleri ve sarımsakları ekliyoruz. Salçayı ve baharatları da ekleyip kavurduktan sonra suyunu veriyoruz. Bir taşım kaynayınca diğer tencerede pişen etleri ilave edip, özleşene dek kısık ateşte pişiriyoruz. Küp doğranmış patatesleri de ayrı bir tavada kızartıp, pişen etlerin üzerine alarak 2-3 dakika kaynatıyoruz.

YOĞURTLU KARIŞIK SALATA

MALZEMELER:

2 patlıcan

2-3 kornişon turşu

1 kapya biber

1 havuç

1 patates

1 çay bardağı bezelye

1 çay bardağı konserve mısır

2 yemek kaşığı mayonez

1 tutam dereotu

1 diş sarımsak

1 su bardağı süzme yoğurt

1 çay kaşığı tuz

TARİFİ

 Kapya biber ve patlıcanları közleyip, bezelye ile küp doğranmış havuç ve patatesi de haşlıyoruz.  Süzme yoğurdu, ezilmiş sarımsak, tuz ve mayonezle çırpıp servis kasesine alıyoruz. Üzerine konserve mısırları, haşlanıp soğuyan garnitürü, közlenip doğranan biber ve patlıcanı, ince kıyılmış dereotu ile küp doğranmış kornişon turşuyu ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.

PRATİK MİLFÖY BAKLAVA

MALZEMELER:

6 milföy hamuru

10-12 ceviz

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Şerbeti için:

2 su bardağı su

2 su bardağı şeker

3-4 damla limon suyu

TARİFİ

  Şerbeti için su ve şekeri bir tencerede 10 dakika kaynatıyoruz. Limon suyu damlatıp, 5 dakika daha kaynatarak soğuması için bir kenara alıyoruz.

Kare şeklindeki milföy hamurunu dörde kesip, ortasına iri dövülmüş ceviz koyarak zarf şeklinde kapatıyoruz. Küçük boy cam fırın kabına kapattığımız kısmı alta gelecek şekilde diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından aldığımız sıcak milföylerin üzerine ılık şerbeti döküp dinlendirdikten sonra dilediğimiz şekilde süsleyerek servis ediyoruz.

08 May 2021 - 07:45 - Ramazan


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Sedat Peker'in Veyis Ateş ve Sezgin Baran Korkmaz iddiaları ile ilgili ne düşünüyorsunuz?