Reklamı Kapat

İftara ne pişirsem? İşte 12. gün iftar menüsü

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden iftar ve sahur coşkusu devam ediyor. Ramazan'ın 12 gününde "İftara ne pişirsem?" diye düşünenler için harika bir fikrimiz var...

+2
Haber albümü için resme tıklayın

İftar saati yaklaşırken farklı ama çok lezzetli bir yemek hazırlamak isteyenlerin için harika bir önerimiz var...

Bugün ne pişirsem diye kara kara düşünenler için tavsiyemiz; Ekşili Ispanak Çorbası, Özel soslu kabak yemeği, Tavuklu Bademli İç Pilavı, Paçanga Böreği, Cevizli Elma Tatlısı

İŞTE 12. GÜN İFTAR MENÜSÜ

EKŞİLİ ISPANAK ÇORBASI 

MALZEMELER

1 kg ıspanak kökü(4 adet de yaprağıyla)

3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tane soğan
Yarım çay bardağı şehriye
Yarım çay bardağı ince bulgur
1 su bardağı et suyu
5 su bardağı sıcak su
Tuz
Pulbiber
1 adet limon suyu

Ekşili Ispanak Çorbası tarifi

Yemeklik doğranmış soğan kavrulur ve salça eklenir çiğ kokusu çıkana kadar kavrulur.
Ispanak eklenir kavrulur ve şehriye, bulgur eklenir kavrulur.
Sıcak su, tuz, pulbiber eklenir ve pişirilmeye bırakılır. (çorba hemen servis edilmeyecekse su miktarı artırılmalı).
Sıkılmış limon suyu eklenir bir iki kaynama getirilir.
Çorbamız servise hazır deneyen herkese afiyet olsun.

ÖZEL SOSLU KABAK YEMEĞİ

MALZEMELER

1 kilogram kabak
2 havuç
1-2 kırmızı kapya biber
1-2 yeşil biber
1 tane kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:

3 tane yumurta
1.5 su bardağı süt (300 ml)
4 yemek kaşığı zeytinyağı ve ya sıvı yağ
1 paket kabartma tozu (10 gr)
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam dereotu( 2 yemek kaşığı)
4 yemek kaşığı un (135 gram)

TARİFİ

Tum sebzeleri doğramak ile işe başlayalım.
Daha sonra uygun bir tencerenin alıp içerisine sıvı yağ ilave edelim ve sebzeleri pişme sırasına göre ilave ederek pişirelim.
En son kabağı ilave edelim hiç su eklemeden tencerenin kapağını kapatalım.
Sebzeler suyunu salıp tekrardan geri çekene kadar ara ara karıştırarak pişirelim. Hazır olan yemeğimizi yağlanmış fırın kabına alıp sosumuzu hazırlayalım.
Sosu için:Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu, dereotunu ve karabiberi sırasıyla çırpma kabına alıp çırpıcı ile çırpalım.
Son olarak azar azar un ilave edip hemojenize bir kıvam alıncaya dek karıştıralım. Hazır olan sosu yemeğimizin üzerine gezdirelim.
Yemeğimizi fırına vermeden önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirelim.
200 derece fırında üzeri kızarıncayadek pişirelim.
Fırından çıkan yemeğimizi sıcak servis edelim.

TAVUKLU BADEMLİ İÇ PİLAVI

MALZEMELER

2 su bardağı pilavlık pirinç
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı çiğ badem (Kabuksuz)
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
Tavuğu için

3 adet kemiksiz kalça veya göğüs (Ben kalça tercih ettim daha lezzetli)
Çok az sıvı yağ
Tuz ve kajun baharatı
Üzeri için

Maydanoz

TAVUKLU BADEMLİ İÇ PİLAV TARİFİ

Tavuk kalçayı minik minik doğranır ve tencereye alınır.
Üzerine az sıvı yağ ilave edilerek kavrulur.
Tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
Ardından tuz ve kajun baharatı eklenerek kızarana hafif renk alana kadar karıştırılır. Çok çabuk pişmektedir.
Pişen tavuklar altı kapatılır ve kenara alınır.
Pilavı için önce pirincin üzerine sıcak su ve tuz eklenerek 10 dk bekletilir.
Kuş üzümlerine de sıcak su eklenerek kenarda bekletilir.
Yağsız tavada bademler ve fıstıklar renk alana kadar kavrulur. Hafif pembeleştikten sonra sıvı yağ ve çok küçük doğranmış kuru soğan eklenerek karıştırılır.
Soğanlar yumuşadıktan sonra pirinç eklenir ve kavrulur.
Kavrulan pirinçlerin üzerine üzüm tavuk suyu su ve baharatlar eklenerek karıştırılır ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Pişen pilav dinlenmeye alınır.
Bir kek kalıbının altına tavuklar yayılır üzerine pilavla kaplanır ve ters çevrilir.
Son olarak maydanoz eklenerek servis edilir. 

 PAÇANGA BÖREĞİ

MALZEMELER

1 paket üçgen yufka
2 adet domates
3-4 adet sivri biber
150 gram kadar pastırma
150 gram kadar kaşar peyniri
Üzerine bulamak için

1 su bardağı süt
2 su bardağı galeta unu
Kızartmak için

Sıvı yağ

 PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ

Domateslerin kabuklarını soyup küçük küp halinde doğrayalım.
Biberlerimizi de minik minik doğrayıp bir kaseye alalım.
Pastırmaları da doğrayıp kenara alalım ve kaşar peynirini ya rendeleyelim yada park şeklinde keselim.
Bütün malzemeler hazır olunca üçgen yufkamızdan 2 tane üst üste koyup geniş olan kısmına bütün iç malzemelerden azar azar koyup rulo yapıp kenara alalım.
Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapalım bütün börekler hazır olunca börekleri önce süte sonra galeta ununa bulayıp tavamıza alalım.
Yağımız ısındıktan sonra her tarafını güzelce kızartalım sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.

CEVİZLİ ELMA TATLISI
 MALZEMELER

Bardak ölçüm 200 ml

6 adet elma
1/2 (yarım) su bardağı su
1/2 (yarım) su bardağı esmer şeker
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz içi (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
6 tatlı kaşığı tereyağı
Üzer için karamel sos:

3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 (yarım) su bardağı krema
Yarım su bardağından biraz eksik toz şeker
Üzerine serpmek için:

Tarçın

TARİFİ

Küçük bir tencereye su, esmer şeker, toz şeker, hindistan cevizi ve karabiberi koyup karıştırın ve 10 dakika kaynamaya bırakın.
Ceviz ve kuru üzümü ilave edin, karıştırın ve hemen ocağın altını kapatın. (kuru bir kıvam almış olacak).
Elmaları yıkayın, soyun, alt ve üstünü düz bir şekilde kesin ve içlerinin çekirdeklerini çıkararak genişçe oyun.
Hazırladığınız harcı eşit bir şekilde elmaların içine doldurun.
Her bir elmanın üzerine birer tatlı kaşığı tereyağı koyun ve tarçın serpin.
Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
Yağlanmış fırın tepsisine elmaları yerleştirin.
40-45 dakika boyunca elmalar pişerken arada elmaların altını kaldırın ki akan sosları tekrardan elmaların üzerine dökün. (kuru kalmaması için).
Karamelli sosun hazırlanışı :Toz şeker ve tereyağını küçük bir tencerede pişirin.
Hafif koyu renk alınca ayrı bir kasede çırptığınız kremayı karışıma ekleyin.
Bir taşım kaynatın ocağın altını söndürün.
Servis yaparken karamelli sosu elmaların üzerine dökün.

24 Nis 2021 - 09:51 - Ramazan


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Asgari ücret 2 bin 825 TL oldu! Zamdan memnun musunuz?