Reklamı Kapat

Bugün iftara ne pişirsem? İşte 10. gün iftar menüsü

11 Ayın Sultanı Ramazan'ın coşkusu tüm Türkiye'de hız kesmeden devam ediyor. Ramazan'ın 10 gününde "İftara ne pişirsem?" diye düşünenler için harika bir fikrimiz var...

+1
Haber albümü için resme tıklayın

Koronavirüs gölgesi altında idrak ettiğimiz Ramazanların heyecanla beklenen zaman dilimlerinden biri de iftar vakti. 

 Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor.

İftar saati yaklaşırken farklı ama çok lezzetli bir yemek hazırlamak isteyenlerin için harika bir önerimiz var...

Bugün ne pişirsem diye kara kara düşünenler için bugünkü tavsiyemiz  Beyti, patates püreli mantarlı köfte, acılı ezme ve lokma tatlısı...

Yalancı Beyti tarifi için malzemeler

3 adet yufka
Köftesi için; 500 gram dana kıyma
4 sivri biber
2 kapya biber
1 soğan
2 tatlı kaşığı salça (Domates biber karışık kullandım)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 büyük domates
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik
2 yemek kaşığı galeta unu
Servis için:

Domates sos, sarımsaklı yoğurt isteğe göre eritilmiş̧ tereyağı

Yalancı Beyti tarifi...

Köfteli harç için; biberler, soğan ve domates rondoda ayrı ayrı çekilir veya küçük küçük doğranır.
Üzerine kıyma, yağ, salçalar, galeta unu, baharatlar eklenerek yoğrulur.
Yufkanın biri tezgaha yayılır, 3 tarafımdan hafif içe katlanır.
Kıymalı harcın 1/3ü konur rulo yapılır.
Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır. Bir parmak kalınlığında kesilir.
Tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dk kızarana kadar pişirilir.
Pişince üzerine domates sos, eritilmiş tereyağı ve arzuya göre sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

Acılı Ezme için malzemeler

4 adet orta boy domates
3 orta boy kapya biber
3 büyük boy yeşil biber
1 orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber-domates salçası karışımı
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
1 çay kaşığı acı pul biber(acı severler miktarı artırabilirler)

Acılı Ezme tarifi...

Sebzeleri güzelce yıkadıktan sonra hepsini küp küp keserek robottan geçirin.
Sulu bir kıvamı olacağı için harcı süzgece döküp bir miktar suyunu süzün.
Karıştırma kabına alıp baharatları, salçayı ve limon suyunu ilave ettikten sonra servis tabağına alarak zeytinyağını ilave edin. (yine isteğe bağlı nar ekşisi de ilave edilebilir. )

Patates püresi ile Mantar Soslu Köfte

 Tarifi için malzemeler

4-5 kişilik

Su bardağımın ölçüsü 200 ml

Patates püresi:

1 kg patates (yaklaşık 11-12 adet orta boy)
Tuz
100 gr tereyağ
200 ml sıcak süt
1/2 (yarım) silme tatlı kaşığı karabiber
Köftesi:

400 gr kıyma
6 silme yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı hardal (Kullanmayabilirsiniz)
Tuz
1/2 (yarım) silme tatlı kaşığı karabiber
1/2 (yarım) tatlı kaşığı pulbiber
2 yemek kaşığı kadar ince kıyılmış maydanoz
Mantar sosu:

1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
1 adet küçük soğan
250 gr mantar
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı su
1 tepeleme tatlı kaşığı sebze tozu / vegeta
1 su bardağı sıvı krema
Tuz
Karabiber

Patates püreli mantar soslu köfte tarifi 

Size nefis mi nefis bir tarifim var. bu patates püresi eşliğinde mantar soslu köftelerin tadı muhteşem. soslu yemekleri sevenler bunu mutlaka denesin.

Patates püresi için soyduğunuz patatesleri doğrayıp tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
Ardından suyunu süzün. Patatesleri iyice ezin. Hemen parça parça kestiğiniz tereyağını ve sıcak sütü ilave ederek karıştırın. En son karabiberi ekleyin.
Köftesi için bütün malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğurun.
Küçük küçük köfteler yapın. 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağı tavada kızdırıp köfteleri kızartın. Kızaran köfteleri tavadan alın.
Aynı tavada sosu için yemeklik doğradığınız soğanı tereyağı ile pembeleşene kadar kavurun.
Ardından dilimlediğiniz mantarları ekleyip kendi suyunu salana kadar kavurun.
Unu ilave edip biraz daha kavurun. Suyu sebze tozu ile karıştırın. Tavaya ekleyin. Kremayı da ekleyin.
Kaynamaya başladığında baharatları & tuzu ekleyin. 5dk kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın. Köfteleri içine koyun. En son kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Afiyet olsun...

22 Nis 2021 - 08:46 - Ramazan


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Asgari ücret 2 bin 825 TL oldu! Zamdan memnun musunuz?