Bugün iftara ne pişirsem? İşte 5. gün iftar menüsü

Ramazanın manevi havası bu yıl farklı yaşansa da iftar ve sahur coşkusu devam ediyor. Ramazan'ın 5. gününde "İftara ne pişirsem?" diye düşünenler için harika bir fikrimiz var...

Koronavirüs gölgesi altında idrak ettiğimiz Ramazanların heyecanla beklenen zaman dilimlerinden biri de iftar vakti. 

 Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor.

İftar saati yaklaşırken farklı ama çok lezzetli bir yemek hazırlamak isteyenlerin için harika bir önerimiz var...

Bugün ne pişirsem diye kara kara düşünenler için tavsiyemiz Sultan Kebabı, yayla çorbası, sütlü tel kadayıfı 

SULTAN KEBABI 

250 gr. Tavuk but – kuşbaşı doğranmış
2 adet yufka
1 su bardağı bezelye
1 adet patates – küçük küp doğranmış1 adet kabak – iç çekirdekleri çıkarılmış – küp doğranmış
1 adet havuç – küçük küp doğranmış
1 adet soğan – yemeklik doğranmış
3 diş sarımsak – ezilmiş
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Beşamel Sos için Malzemeler

1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam muskat rendesi
1 çay kaşığı Tuz
2 çay kaşığı Karabiber


Üzeri için Malzemeler

1 su bardağı kaşar peyniri – rende

Yapılışı:

Bir tencereye etleri koyup 1 – 2 tur çevirin. Sonra üzerine su ilave edip pişmeye bırakın.

Etler pişince, ayrı bir tencereye tereyağını ekleyin, soğanları ve haşlanmış etleri ekleyerek renkleri dönene kadar kavurun.

Ardından 1’er dakika arayla patates, havuç, bezelye, kabak ve sarımsağı ekleyip soteleyin.Salçayı suyun içinde eritin ve tavaya ilave edin. Tuz, karabiberi de ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin ve kenara alın.

Beşamel sos için; ayrı bir tavada tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip kavurun, süt, tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip sos kıvamı aldığında ateşten alın.

Yufkaların her bir yaprağını 4 eşit üçgene bölün. 2 üçgen parçayı üst üste koyup kenarları dışarı taşacak şekilde çukur bir kâsenin içine oturtun, yufkaların içine hazırladığımız iç harçtan doldurup kenara sarkan parçalarla üzerini kapatın.

Kâseleri yağladığımız fırın kabına ters çevirin, üzerlerine beşamel sos gezdirin ve kaşar serpin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.

YAYLA ÇORBASI 

Yapımı için malzemeler

5 su bardağı su
4 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
Kuru nane
Tereyağı

Yumurtasız yayla çorbası tarifi

Kaynayan suyun içine yıkadığınız pirinçleri ekleyin.
Pirinçler yumuşayana kadar haşlayın.
Bu sırada un ve yoğurdu pürüzsüz olana kadar iyice çırpın.
Kaynayan sudan bir iki kepçe alıp ılıştırın.
Çorbaya yavaş yavaş ilave edin ve karıştırarak kaynatın.
Kaynayınca tuzunu ekleyin.
Tereyağını kızdırıp naneleri içinde biraz çevirip çorbanın üzerine dökün.
Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Sıcak servis edin.

SÜTLÜ TEL KADAYIF 


Malzemeler

300 gr taze tel kadayıf
2 su bardağı pirinç fındık
250 gr tereyağı


Şerbeti için:

2,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
1 damla limon suyu


Sütlü tel kadayıf nasıl yapılır?

Önce süt ve şekeri bir tencerede kısık ateşe koyun. Karıştırın ve kaynar kaynamaz ocaktan alın, soğumaya bırakın.

Tel kadayıfları iki elinizle çekiştirip koparın. Böylece tel tel ayrılan kadayıfınız olacaktır. Fırına dayanıklı dikdörtgen cam tepsinin altına fırçayla pekmez ve sıvı yağ sürün. Didiklediğiniz kadayıfın yarısını bastırarak kabın içine yerleştirin. Fındık içini serpin ve ikinci kat kadayıfları üzerine yine bastırarak yerleştirin. Bir tavada yağları eritip, kızdırın ve hemen kadayıfın üzerine gezdirin.

Fırını 200 dereceye getirip ısıtın ve sıcak fırında en az 35 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Sıcak tatlının üzerine soğuk sütlü şerbetini gezdirin. Çekmesini bekleyip, dilimleyerek servise sunun.

17 Nis 2021 - 12:23 - Ramazan


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Asgari ücret 2 bin 825 TL oldu! Zamdan memnun musunuz?