Reklamı Kapat

Husiler ABD’nin Yemen’e yönelik ateşkes önerisini reddetti

Yemen'de İran destekli Husiler, ABD tarafından Yemen’e yönelik önerilen ateşkes planını reddettiklerini açıkladı.

Yemen’deki İran destekli Husiler, ABD’nin Yemen Özel Temsilcisi Timothy Lenderking tarafından önerilen ateşkes planını reddettiklerini açıkladı.

Husilerden yapılan açıklamada, "ABD’nın Yemen’deki ateşkes teklifi, Suudi Arabistan ve Birleşmiş Milletler’in vizyonu dışında bir şey temsil etmiyor” denildi.

Öte yandan ABD’nin Yemen Özel Temsilcisi Timothy Lenderking’in yaptığı açıklamada, "Şimdi ilerleme kaydedemezsek ülke daha büyük çatışmalara ve istikrarsızlığa doğru gidecek” ifadesini kullanmıştı.

Lenderking, Suudi Arabistan ve BM yetkilileriyle Riyad’da ateşkes için yaptığı görüşmenin ardından geçtiğimiz ay da Umman’da Muhammed Abdulsalam liderliğindeki Husiler’den bir grupla bir araya gelmişti.

Husiler, Eylül 2014’ten bu yana Yemen’de başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015’ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetini destekliyor.

# ABD, mart, İran

13 Mar 2021 - 17:11 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi