Reklamı Kapat

Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? İrmik tatlısının püf noktaları...

Arap mutfağının vazgeçilmezi tatlılarından biri olan sütlü irmik tatlısı tarifi lezzetiyle kendine hayran bırakıyor. Peki sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır?

Soğuk yeniyor olması, çikolata sosu ve taze meyve dilimleriyle yakaladığı büyük uyumla tanınan sütlü irmik tatlısı  helvası değildir ama damakta güzel bir tat bırakır, şekeri baymaz.

Sütlü irmik tatlısı tarifinin püf noktası

Tatlıyı, kısık ateşte ve sürekli karıştırarak pişirmeye özen gösterin. İrmik tatlısını boşaltacağınız kabı önceden biraz ıslatırsanız, tatlınız kaba yapışmayacak ve kolayca servis edilecektir.

 4-6 kişilik sütlü ırmak tatlısı

İçindeki malzemeler:

5 su bardağı süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
50 gram margarin
Hindistan cevizi
Tarçın

İrmik tatlısının yapılışı:

Soğuk sütün içerisine irmiği, şekeri koyun ve kaynayana kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra içerisine vanilya ve margarini ekleyin.
Hafif ıslattığınız borcama dökün.
Üzerine tarçın ve hindistan cevizi döküp buzdolabında soğutun.

11 Mar 2021 - 09:05 - Helal Hayat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Asgari ücret 2 bin 825 TL oldu! Zamdan memnun musunuz?