Reklamı Kapat

Ülker’den bir ilk!

Ülker Türkiye’ye yeni bir buğday türü kazandırdı

Büyütmek için resme tıklayın

Ülker, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, Aliağa Bisküvilik Buğdayı ile tarıma yerli, millî, kuraklık, hastalık ve iklim değişikliğine dayanıklı, yüksek verimli, kaliteli bir buğday türü kazandırdı.

Bu haberi, Ülker CEO’su Mete Buyurgan verdi.

Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz, Ülker CEO’sunun mektubunu köşesine taşıdı ve bu gelişmenin ayrıntılarını kaleme aldı.

Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz’ün, “Erbakan’ın Sevmek” başlıklı bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle:

“ ÜLKER’in CEO’su Mete Buyurgan’dan bir mektup aldım. Mete Bey diyor ki;
* “Bizi çok heyecanlandıran bir gelişmeyi sizinle paylaşmak istiyorum. S&P Global tarafından hazırlanan, sektörlerinde çevre, sosyal ve yönetişim performansları en iyi şirketlerin listelendiği Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi/The Sustainability Yearbook 2021’de yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz.”
* “Dünya genelinde, 61 sektörde 7 bin şirketin değerlendirildiği listede ilk 631 şirket arasında yer aldık. Gıda ürünleri/foodproducts kategorisindeki global 20 şirket arasındaki ilk ve tek Türk şirketi olduk.”
* “Sürdürülebilirlik çalışmalarımızda her zaman yerli üreticiyi ön planda tutan projeler geliştiriyoruz. Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü’yle ortaklaşa ve uzun yıllar süren çalışmalarımız sonunda ortaya çıkan Aliağa Bisküvilik Buğdayı’yla tarıma yerli, millî, kuraklık, hastalık ve iklim değişikliğine dayanıklı, yüksek verimli, kaliteli ve Türkiye’de ilk olan bir buğday türü kazandırdık.”
* “İlk hasadını 2020’nin Temmuz ayında gerçekleştirdiğimiz buğdayımız, Kasım ayında tekrar toprakla buluştu. Hedefimiz 2023 yılında ihtiyacımızın yarısından fazlasını Aliağa Bisküvilik Buğdayı’ndan karşılamak.”
* “Sıfır atık hedefiyle çalışıyoruz, 2020 yılında toplam atıklarımızın yüzde 91’ini geri dönüştürdük. Ham maddelerin yüzde 98,9’unu bitmiş ürüne çevirme oranına ulaştık. Bu oranın gıda sektöründe dünya genelinde en iyiler arasında olduğunu görüyoruz.”
* “Ambalaj malzemesi olarak, kâğıttan sonra en çok kullandığımız plastik malzemelerde, azaltma çalışmalarımız devam ediyor. 2020 yılında 660 ton daha az kâğıt, 536 daha az plastik kullandık.”
* “2025 yılında kullandığımız tüm plastik malzemelerin, geri dönüştürülebilir veya doğada çözünebilir, kompostlanabilir olmasını hedefliyoruz.”
*
Bunlar güzel hareketler… Ülker’i tebrik ediyorum.
Yerlilik ve millilik bağlamında, Mehmet Reis’in (Reis Gıda) atılımlarını da bu manada takdir ve tebrik ediyorum…”

05 Mar 2021 - 15:29 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.

01

Karakeçili - Önce mısır şekeri üretimi ve kullanımını bıraksınlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 07:13


Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Asgari ücret 2 bin 825 TL oldu! Zamdan memnun musunuz?