Reklamı Kapat

Kırmızı soğanda bulunan madde koronavirüsten koruyor

Prof. Dr. Vefik Arıca, Yeni tip koronovirüse karşı mücadele devam ederken bağışıklık sistemini güçlendirecek gıda takviyeleri konusunda araştırmaların olumlu sonuçlar verdiğini belirtti.

Büyütmek için resme tıklayın

Yeni tip koronovirüse ( Kovid-19) karşı mücadele devam ederken bağışıklık sistemini güçlendirecek gıda takviyeleri konusunda araştırmaların olumlu sonuçlar verdiğini belirten Prof. Dr. Vefik Arıca, "İspanya ve Brezilya araştırma laboratuvarlarından çalışma grupları, Quercetin'in Kovid-19 hastalığına yakalanan yaşlı ve obez kişilerde koruyuculuk etkisini gösterdi. Bu etken madde, geniş bir antiviral yelpazesine sahip" dedi. Arıca, Quercetin'in en çok kırmızı soğanda bulunduğunu belirtti.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Vefik Arıca, Quercetin’in yaşlanma ve tahribatın önlenmesi ve dolayısıyla SARS-CoV-2 gibi viral enfeksiyonlu hastaların tedavisi, yönetimi için kullanım potansiyeline sahip olabileceğini ve halen devam eden klinik çalışmaların SARS-CoV-2 enfeksiyonunun neden olduğu ıstırabı ve ölüm oranını azaltmaya yardımcı olacağına dair çok güçlü kanıtlar sunduğuna dikkat çekti.

Yeni tip koronovirüse (Kovid-19) karşı mücadelede maske, mesafe ve hijyenin olmazsa olmaz olduğunu belirten Prof. Dr. Vefik Arıca, "Kendimizi bulaştan uzak tutmak için bu üç kuralın yanında bağışıklık sistemimizi güçlü tutmalıyız. Bağışıklık sistemimizi salgına karşı güçlendirmenin yolu özellikle bazı molekülleri yapısında bulunduran besinleri tüketmekten geçiyor. Bu maddelerin başında da Quercetin geliyor. Antik çağ insanları sağlık iksiri olarak Quercetin açısından zengin besinlere büyük bir önem vermişlerdir" diye konuştu.

"En çok kırmızı soğanda bulunuyor"

Quercetin’in yeşil yapraklılar, soğan, elma, domates, bazı meyveler ve brokoli de dahil olmak üzere bitkilerde bulunan çok güçlü bir antioksidan olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Arıca, şöyle konuştu:

" İnsan diyetinde en zengin antioksidanlardan biri olarak kabul edilen Quercetin; serbest radikal hasarına, yaşlanmanın ve iltihaplanmanın etkilerine karşı savaşmada önemli bir rol oynamaktadır. Bu güçlü antioksidan bileşiğin özellikle de anti-inflamatuar bir enzim olan ananasın içinde bulunan bromelain ile birleştiğinde etkisi artmaktadır. Quercetin’in en çok kırmızı soğanda olmak üzere biber, çilek, kuşkonmaz, narenciyeler, kiraz, vişne, domates, kırmızı elma, kırmızı üzüm, brokoli, lahana, kırmızı marul, kızılcık, yaban mersini, ahududu ve çayda bulunmaktadır. Ortalama bir insanın çeşitli gıda kaynakları aracılığıyla günlük olarak 10 ila 100 miligram tükettiği tahmin edilmektedir."

26 Şub 2021 - 04:43 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Asgari ücret 2 bin 825 TL oldu! Zamdan memnun musunuz?