Ordu'nun Ünye ilçesinde yanlış yere park edilmiş aracın camına bırakılan kısa not, gözaltı gerekçesi sayıldı.
Tekniker S.U., yanlış yere park edilmiş olan aracın camına “Arabayı bıraktığınız alan yol girişidir, bilginize” yazılı not bıraktı. OdaTV'de yer alan habere göre bu nottan kısa süre sonra S.U'nun kapısına polis dayandı. Gözaltına alınarak Ünye Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen S.U'ya bu nota ilişkin sorular soruldu.

Gözaltının gerekçesi ise söz konusu aracın bir savcıya ait olmasıydı. Yargı mensubunun talimatıyla jet hızıyla kamera kayıtları incelenerek S.U'nun kimlik tespitinin yapıldığı ve gözaltına alındığı belirtildi.
SERBEST BIRAKILDI
Olayın basına yansımasının ardından AA'dan gece saatlerinde geçen haberde, S.U'nun Emniyet'te ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı duyuruldu. AA'nın Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı'na dayandırdığı haberine göre Ünye Adliyesi'nde görevli bir cumhuriyet savcısının, ikamet ettiği sitenin kapalı otoparkında bulunan aracının 'cam sileceklerine zarar verildiği ve aracına not bırakıldığı' şeklinde şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında notu yazdığı ve aynı sitede ikamet ettiği belirlenen S.U'nun, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alındı. S.U, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
SAVCILIK'TAN AÇIKLAMA
Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bugün yapılan açıklamada kişinin araca not bıraktığı için değil, “sileceklere zarar verdiği” iddiasıyla gözaltına alındığı ifade edildi.
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Bazı sosyal medya hesaplarında ve medya organlarında 'arabaya uyarı notu yazan kişi şu an cezaevinde. Niye not yazılan araç yüksek mevki olunca', şeklinde paylaşım ve haberlerin yapıldığı görülmekle olaya ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla bu basın açıklamasının yapılması uygun görülmüştür.
30/01/2021 günü Ünye Adliyesinde görev yapan bir Cumhuriyet Savcısının ikamet ettiği sitenin kapalı otoparkında bulunan aracın cam sileceklerine zarar verildiği ve ayrıca bir not bırakıldığı yönündeki şikayeti üzerine günün nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından olayın araştırılması ve şüphelinin tespitine yönelik kolluğa talimat verildiği, yapılan araştırmada şüpheli S.U.'nun tespit edilmesi üzerine gerekli tahkikat işlemlerinin yapılabilmesi, ifadesinin alınması için emniyete götürüldüğü, ifade ve tahkikat işlemlerinin tamamlanmasının ardından nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı ile serbest bırakıldığı, şahsın sadece not kağıdı yazdığından bahisle tutuklanmasının veya cezaevine gönderilmesinin söz konusu olmadığı, mala zarar verme suçuna yönelik soruşturma dosyasının bu şekilde derdest olduğu ve soruşturma işlemlerinin usul ve yasa kuralları çerçevesinde hassasiyetle yürütüleceği hususu, Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."
Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(12)karadağlı - Suç işleyen Bir savcıyı ikaz etmek suç ise bu ülkede hangi hukuka ve hangi savcıya güveneceğiz. Bu savcı derhal savcılık mesleğinden ihraç edilmelidir.
Sileceğe zarar verdi yalanınıda kimse yutmaz bunuda böyle bilesiniz sayın adalet bakanı.
Ismail Aslan - Savcıdaki kibir utanç verici
Binali KACIR - Merhametsiz savcı istemiyoruz.
Kendisine not yazıp uyaran vatandaşı
derdest edilmek sureti ile basit bir
gerekçe göstererek yapılan bu zulmü kınıyoruz.
Mustafa - O araç savcıya değilde bana ait olsaydı polis adliye kamera kayıtlarına kadar inceleyip adamı evinden alacak mıydı
Adalet - Suçlu veya suçsuz olman farketmiyor ,kişiye teşekkür edileceğine göz altına alınıyor
Omar - alimin cahilliğinden korkmak lazım. doğru parkedeydi, not zoruna mı gitmiş
Mustafa Ünal - Evet herşey bitti şimdi vatandaş yanlış yerde park edilmiş diye not bırakıyor küfür hakaret yok eee hani savcıya aldır polise sorgula la utanmaz savcı memleketin tüm derdi bittide senin arabadaki notmu sorun oldu vallahi billahi adalet yok hak hukuk yok yoksa direk soyacan savcı degil odacı dahi yapmayacan...
Selami34 - Ey Rabbim! Beni zalimler güruhundan kurtar.” (Kasas 28/21)
Abdussamet Binici - savciysa savciligini bilsin kardesim savci diye yol girisine arabasini birakma hakkini kim veriyor ona, savci kanuna yasaya insan haklarina uymazsa vatandastan uymasini bekleyemeyin.
emre - kanuni ceza acize has demektir. benim arabamın teybi defalarca calındı bir kere bile hırsız bulunamadı. hatta polis neden kasko yaptırmadın deyip hırsızın hiç mi sucu yok dedirtti.
Harun - Böylelerine görev verildiği sürece bu ülke iflah olmaz!!!
Miraç Mirac - Tek taraflı bakılmaması gereken olaydır belliki bu arkadaş savcıyı tanıyordur ve özelikle sürtüşmüstür. Savcı yapmamasi gerekeni yapmıştır sonuç yargı zarar görmüştür
Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.