Humus nasıl yapılır: Resimlerle adım adım hazırlama

Humus nasıl yapılır, bugün sizlerle hem lezzetli, he de sağlığımıza çok faydası bulunan humus tarifini paylaşacağız.

+14
Haber albümü için resme tıklayın

Humus lif yönünden  oldukça zengin ve içinde bolca protein bulunduran özellikle kalp sağlığı için yararlı olan bir salata çeşididir. Ana maddesi nohut ve tahindir. Nohut baklagil ailesinin bir üyesi olup içinde bolca protein bakımından zengindir. Kolesterolün düşmesine yardımcı olur ve enerji sağlar.

Humus yapmak için gerekli olan tahin ise vitamin, mineraller ve sağlıklı doymamış yağlarla doludur. Tahin içinde bolca demir, kalsiyum, magnezyum, B vitaminleri ve protein bulunur.

Humus salatası açlığı bastırır, yedikten sonra tok kalmamızı sağlar ve enerji verir. Her yiyecekte olduğu gibi humusta da aşırıya kaçmak iyi değildir.

Humus yapımında kullanılan diğer malzemeler sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, kimyon ,karabiber ve tuzdur.

Humusu marketlerde hazır şekilde bulabileceğiniz gibi evde kolayca kendiniz de yapabilirsiniz.  İşte size güzel bir humus tarifi.
Biz nohudu geceden ıslatıp öyle haşladık. Siz konserve olarak marketlerden de temin edebilirsiniz.

Bu tarifte ana malzeme olarak kullanacağımız tahin ise susamdan elde edilir. Biz kabuğu soyulmamış susamdan yapılan tahini kullandık o yüzden humusumuzun rengi daha koyu oldu. Kabuğu soyulmamış susamdan yapılan tahin humusa ceviz tadı verecektir. Siz marketlerde kolayca bulabileceğiniz normal tahini seçebilirsiniz.

Evde Humus Nasıl Yapılır

Malzeme listesi

·        Nohut

·        Tahin

·        Zeytinyağı

·        Yarım limon

·        Sarımsak

·        Karabiber

·        Kimyon

·        Tuz

·        Maydanoz

·        Düdüklü tencere

·        Blender veya mutfak robotu

·        Ölçü için bardak ve kaşık

Humus İçin Kabuğu soyulmamış Susamla Tahin

1. Tavayı ısıtın ve 1 fincan susam katın.

2. Rengi koyulaşıp yağını verinceye kadar 5 dakika boyunca kavurun.
.

3. Susamı blendırın içine alın.

4. Bir kaç saniye boyunca çekin.

5. 2 yada 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı katıp tekrar çekin. Pürüzsüz bir tahin elde etmek için siz biraz daha yağ katabilirsiniz.

 

Humus nasıl hazırlanır

1. Bir blender veya mutfak robotu içine 2 su bardağı haşlanmış nohut koyun.

2. 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı katın.

3. 1 veya 2  diş soyulmuş sarımsak ekleyin.

4.  2 ile 3 çorba kaşığı tahin ekleyin.

5. içine yarım limon suyu sıkın.

6. Yarım çay kaşığı karabiber ekleyin.

7. Yarım çay kaşığı kimyon ekleyin.

8. Biraz tuz katın.

9. Birkaç adet maydanoz yaprağı koyun.

10.Pürüzsüz bir kıvam alana kadar yavaş yavaş su ekleyin. Biz nohutun haşlama suyunu kullandık. Hem lezzet versin hemde suyumuz israf olmasın.

Evet ev yapımı humusumuz hazır. Afiyet olsun.

İpuçları

·        Tarifteki malzemeleri zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

·        Aynı zamanda kabak, dolmalık biber, közlenmiş kırmızı biber, güneşte kurutulmuş domates, doğranmış zeytin, kırmızı biber de ekleyebilirsiniz.

·         Humusunuzun pürüzsüz olmasını istiyorsanız haşlandıktan sonra nohudun kabuklarını soyabilirsiniz.

·         Eğer tahininizden veya humusunuzdan kaldı ise hava geçirmeyen bir kapta birkaç hafta saklayabilirsiniz.

12 Oca 2021 - 18:32 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Asgari ücret 2 bin 825 TL oldu! Zamdan memnun musunuz?