Reklamı Kapat

Prof. Dr. Saraçoğlu koronadan korunma yolunu anlattı! Günde 3 kere...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Pro. Dr. İbrahim Saraçoğlu, koronavirüsten korunmak için adaçayı ve ebegümeci karışımının kaynatılmasıyla elde edilen gargarayı kullanmanın faydasını anlattı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, koronavirüs salgınına karşı alınması gereken önlemleri anlattı. Prof. Dr. Saraçoğlu, koronavirüs hastalığının beyinde hasar bırakabildiğini anımsatırken, "İtalyanlar bunu 4 ay önce söylemişti; ' Covid-19 aynı zamanda beyni de etkiliyor' dediklerinde Avrupa’da birçok bilim adamı gülmüştü 'Ya bu beyne gider mi?' diye. Evet, etkiliyor beyni, yani IQ’sunu en az yüzde 10 düşürüyor. Beyinde kalıcı tahribatlar yapabiliyor. Covid-19'a karşı açabileceğiniz birtakım savaşlar var. Gerçekten isterseniz onu yenersiniz" ifadelerini kullandı.

"ADAÇAYI VE EBEGÜMECİNİ SUYLA KAYNATIN"

Burun ya da ağız yoluyla enfeksiyona neden olabilecek virüsü durdurabilmek için alınabilecek önlemlere dikkat çeken Prof. Dr. Saraçoğlu, "İşte burada daha burnunuzdayken yapacağınız şey adaçayı ve üçte bir oranında da ebegümeci. Adaçayı ile ebegümecini karıştıracaksınız, toplamı 5-6 gram kadar. Bunun gargarasını yapacaksınız. Yani bir tutam adaçayını aldınız, bir çentik de içine ebegümeci ilave edin, hatta iki tutam alın adaçayını, yarım tutam kadar da ebegümeci, karıştırın bir bardak suda, 6-7 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra süzeceksiniz. Ondan sonra sabah, öğle, akşam bununla gargara yapın. Her gün taze hazırlayacaksınız. Arada birkaç yudum da alabilirsiniz. Hiçbir zararı yok. İnanın yüzbinlerce insanın hayatı kurtulur bu sayede" diye konuştu.

"BU FORMÜL BANA AİT"

"Adaçayının boğaz enfeksiyonlarına karşı etkisi üzerine bilimsel yayınların bulunuyor; ancak Covid-19’a ve diğer grip türlerine karşı adaçayı ile ebegümecinin birlikte kullanılması formülünün bana ait" diyen Prof. Dr. Saraçoğlu, bu karışımın buruna da damlatılmasında sakınca olmadığını belirterek, "Bir damlalıkla 3-4 damla çekeceksiniz, onunla kafanızı geri atarak iki burun deliğinize damlatacaksınız. Hemen oradaki sizi hapşırtacak olan karıncalanma ortadan kalkıyor. Müthiş etkili; sadece korona virüse karşı mı? Mevsimsel gribe karşı, boğaz enfeksiyonlarına sebep olacak, alerjiye bağlı oluşabilecek burun akıntısı, hepsi için geçerli bu söylediğim. Yani sadece Covid-19’a özgü değil, mevsimsel gribe karşı da etkili. Boğaz mukozası ve burun mukozası üzerindeki o bakterilerin, virüslerin, yani mikroorganizmaların yok edilmesinde birebir. Zaten bu konuda yayınlanmış bir sürü makale var; ama yayınlanmamış olan bir şey var; adaçayının içerisinde, bu virüse karşı onu fonksiyonel kılacak olan etken madde ebegümecinin içinde. Onun desteğine ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

"UÇUCU YAĞLARI KOKLAMAK BURUNA GİREN VİRÜSLERİ ETKİSİZ HALE GETİRİYOR"

"Covid-19 ile mücadelede uçucu yağlar önemli bir silah. İçinde 'pentenil yağ asitleri' olan bu uçucu yağları koklayarak buruna giren virüslerin etkisiz hale getirir." diyen Prof. Dr. Saraçoğlu, "Bu pentenil gruplar kokladığınız zaman yan yana diziliyor ve müthiş bir zırh oluşturuyor. Oldu mu size ikinci silah? Bu uçucu yağlar, adaçayıdır, lavantadır, karabaştır, kekiktir, okaliptustur. Bunları koklayacaksınız. Ben kokluyorum 7-8 aydır" diye konuştu.

"ADAÇAYI YAĞI İLE SOLUDUĞUNUZ HAVAYI DEZENFEKTE EDİN"

Uçucu yağların bir özelliğine daha değinerek kış aylarında kapalı ortamlarda havayı dezenfekte etmek amacıyla da kullanılabileceğini bildiren Prof. Dr. Saraçoğlu, "Mesela bu ortamda havadaki mikropları kırmak, yok etmek istiyorsanız, bir bardak kaynar suyun içine 20-30 damla lavanta yağı veya kekik yağı veya adaçayı yağı koyun, hemen burası kokmaya başlar adaçayıyla kekikle, işte mikrop öldürücü. Yani kendinizin soluduğu havayı dezenfekte ediyorsunuz; ama bunu doğrudan koklayarak da yapabilirsiniz" önerisinde bulundu.

"BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK C VİTAMİNİ, E VİTAMİNİ MESELESİ DEĞİL"

Covid-19'a karşı koruyucu beslenme önerilerinde de bulunan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, 'lektin' bakımından zengin gıdaları tüketmenin önemine işaret ederek, "Lektin dediğimiz bir yapı var, soya fasulyesinde, kuru fasulyede, buğdayda, mercimekte, nohutta bol miktarda lektin var. 'Bağışıklık sistemini güçlendirmek' demek vitamin meselesi değil. Bu C vitamini, E vitamini meselesi değil. Bu şekilde beslenmeyle olur, patlıcan da buna dahildir. Patlıcanda da çok güçlü lektinler var. Dolayısıyla burada ne yapıyorsunuz? Virüsün direncini kırıyorsunuz. Onun direncini kırınca siz onun karşısında güçlenmiş oluyorsunuz" diye konuştu.

16 Kas 2020 - 19:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Asgari ücret 2 bin 825 TL oldu! Zamdan memnun musunuz?