Reklamı Kapat

Geleneksel bir lezzet: İzmir Lokma

İzmir lokma, sade olarak tüketileceği gibi, tercih ve zevklere göre üzerine tarçın ya da Hindistan cevizi serpilerek de tüketilebilmektedir.

Ülkemizin geçmişten günümüze kültüründe yeri olan lokma tatlısı, Ege bölgesi ile özdeşleşerek İzmir lokması adıyla anılmaktadır. En lezzetli ve en hafif şerbetli hamur tatlılarından biri olan İzmir lokma, Ayaz Lokma ayrıcalığı ve lezzeti ile 1995 yılından bu yana tüm Ege bölgesinde hizmet vermektedir. İzmir lokma fiyatı ile de olukça uygun bir tatlıdır. Özellikle lokma dağıtmalarda kişi sayısı ya da lokma tane sayısına göre fiyatlandırılmaktadır. Lokmayı özel kılan dağıtma kültürü, toplu yemeklerde, açılışlarda, iftarlarda, cenaze evlerinde gerçekleştirilmekte ve dağıtılan kişilerin bu vesile ile hayır duaları alınmaktadır. Kültürümüzde çok önemli bir yeri olan lokma, Ayaz Lokma farkı ve kalitesi ile sizlere en uygun fiyatlarla sunulmaktadır.

Lokma Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Lokma fiyatları lokmanın üretiminde kullanılan malzemelere göre belirlenmektedir. Ayaz Lokma olarak sizlere en kaliteli malzemeler ile üretim yaparken, lokma yapımında en hünerli ustaların elinden lokma üretmekteyiz. Tüm bu hususlar İzmir lokma üzerinde etkili olurken, Ayaz Lokma olarak sizlere en kaliteli ve lezzetli lokmaları en uygun fiyatlarla sunmaktayız. Dağıtmak için üretilen lokmalar, lokma sayısına ya da dağıtılacak kişi sayısına göre de ayrıca fiyatlandırılmaktadır. Dağıtılacak olan lokma sayısı veya lokmanın dağıtılacağı kişi sayısı arttıkça fiyatlar da daha uygun hale gelmektedir. 1995 yılından bugüne sizlere en lezzetli lokmaları, dilerseniz dağıtmanız için dilerseniz de kişisel tüketiminiz için olsun her zaman en uygun fiyatlar ile sunmaktayız. İzmir lokma dendiğinde Ege bölgesinde akla ilk gelen lokmacı olan firmamız, kurulduğu günden bugüne aynı lezzet, kalite ve fiyat istikrarını sürdürmektedir.

İzmir Lokması Nasıl Yenir?

İzmir lokmacı ile olduğu kadar, lezzeti ile de en sevilen şerbetli hamur tatlılarından biridir. Şerbetli olmasına rağmen son derece hafif ve iç baymayan bir tatlı olan İzmir lokma, tadına daha iyi bir şekilde varılabilmesi için taze çıtır çıtır kıvamında iken yenmelidir. İzmir lokma, sade olarak tüketileceği gibi, tercih ve zevklere göre üzerine tarçın ya da Hindistan cevizi serpilerek de tüketilebilmektedir. Son zamanlarda alışveriş merkezlerinde stant açan lokmacıların yaptıkları gibi çikolata, bal- reçel gibi süslemelerle de lokma dağıtımı mümkün olmaktadır. Ama geçmişten bugüne kadar gelen gelenek ve göreneklerimizde lokma dağıtımı daha çok sade bir şekilde dağıtılmaktadır. Sizde eğer hayır için dağıtılan bir lokmaya denk gelirseniz. Mutlaka sıraya girin, lokmanızı alın ve bir duanızı esirgemeyin.

#

08 Ağu 2020 - 23:48 - Aile & Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Covid-19 aşısı bulunursa yaptırır mısınız?