Reklamı Kapat

Poşe yumurta nasıl yapılır? Poşe yumurta tarifi

Poşe yumurta son dönemin yeni lezzetleri arasında yer alıyor. Peki poşe yumurta nedir? Poşe yumurta nasıl yapılır? Poşe yumurtanın tarifi nedir? Evde poşe yumurta nasıl yapılır? Detaylar haberimizde.

Çiğ yumurtanın kaynayan suya kırılıp pişirilmesiyle hazırlanan, sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağlı-pul biberli sos dökülerek servis edilen poşe yumurta çılbıra benzerliğiyle dikkat çekiyor. İşte poşe yumurta tarifi

Poşe yumurta nasıl yapılır? sorusu mutfakta yeni lezzetler arayanların gündeminde. Beyazı tam pişmiş, sarısı ise akışkan bir haşlanmış yumurta olarak tanımlanabilen poşe yumurta, genellikle çeşitli meyve ve taze baharatlarla servis ediliyor. Yağsız pişmesine rağmen oldukça lezzetli olan poşe yumurta, bu nedenle diyet listelerin de olmazsa olmazı... Peki düşük kalorili ve bol proteinli oluşuyla oldukça ilgi gören poşe yumurta yapımında nelere dikkat etmek gerekir? Evde poşe yumurta nasıl yapılır? Poşe yumurta nasıl servis edilir?

POŞE YUMURTA YAPIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

- Yumurtanın taze olmasına mutlaka dikkat etmelisiniz.
- Yumurtayı pişireceğiniz suya tuz ve sirke eklemelisiniz. Böylece yumurtaların dağılma olasılığı düşecektir.
- Yumurtayı pişirirken direkt suya kırmak yerine önce bir kaseye kırmalı sonra yavaşça suya bırakmalısınız.
- Kaynatacağınız suyun sıcaklığına dikkat etmelisiniz. 80-90 derece poşe yumurta yapımı için ideal.

POŞE YUMURTA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 adet yumurta
1 yemek kaşığı elma sirkesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kızarmış ekmek
5-6 adet mantar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

1 adet domates
4-5 adet yeşil ve kırmızı biber dilimi
2 dal taze soğan
Arzuya göre yarım avokado

POŞE YUMURTA NASIL YAPILIR?

Mantarları temizleyip ince ince doğrayın. Tavaya zeytinyağını ekleyin. Mantarı 2-3 dakika tavada kızartın. Çok pişirmeden mantarları ocaktan alın. Ekmekleri aynı tavaya ekleyip her iki tarafını da kızartın.

Tencereye 3 parmak su ekleyip kaynama noktasına getirin. Poşeleme işlemleri için suyun ısısının yaklaşık 80-85 derece olmasına dikkat edin. Sirkeyi ekleyip altını kısın.

Yumurtayı bir kasenin içine kırın. Dikkatlice tıngırdamakta olan suya bırakın. İkinci yumurta için de aynı işlemi yapın.

Kayısı yumurta için yaklaşık 3 dakika yeterlidir. Bir kaşık yardımıyla alıp parmağınızla bastırarak kontrol edin. Yumurta sarısı yumuşak olmalı. Pişen yumurtaları bir kağıt havlu üzerine alın. Kızaran ekmeklerin üzerine mantar, soğan ve domates dilimlerini yerleştirin.

Üzerine poşelenmiş yumurtayı yerleştirin. Biberler dilimlenmiş avokadı ve yeşilliklerle süsleyin. Poşe yumurtalarınız hazır! Afiyet olsun.

26 Tem 2020 - 15:15 - Aile & Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Fındık fiyatları hakkında ne düşünüyorsunuz?