Zerdeçalın sağlığa faydaları neler? Zerdeçal nelere iyi gelir?

Birçok hastalığa iyi geldiği bilinen zerdeçal bağışıklık sisteminin güçlendirmek için birebir doğal ilaçtır. Zerdeçalın faydaları saymakla bitmiyor. Peki, Zerdeçal nelere iyi gelir?

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için tüketilen zerdeçalın faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle koronavirüs salgını sürecinde adı sıkça duyulan ve kullanılan zerdeçal birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Zerdeçal, bağışıklık sistemini baskılayıcı hastalıklarda enflamasyonu yok etmek amacıyla kullanılıyor. Peki, Zerdeçal nelere iyi gelir?

Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Bengisu Demirci zerdeçalın faydaları hakkında şu bilgileri verdi:

“Tatları ve kokularıyla yiyecek ve içeceklere lezzet katan baharatlar, besin içerikleri açısından pek çok antioksidanı bünyelerinde bulundururken, metabolizmayı da hızlandırıcı etki yapabilmektedirler. Hayatın her döneminde kıymetli olan yeterli ve dengeli beslenme Covid-19 salgınının hayatımıza girmesi ile daha da önem kazanmış durumdadır. Bu dönemde ön plana çıkan zerdeçalın sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır.
Hint safranı olarak da bilinen zerdeçal tat olarak hafif acımsı ve görüntüde sarı turuncu rengini veren bir baharattır. Zerdeçal, doğadaki en güçlü antienflamatuar yani iltihabi reaksiyonları önleyicidir. Bu nedenle otoimmün hastalıklarda enflamasyonu yok etmek için kullanılmaktadır.”

KOLESTROLE KARŞI KORUYUCU ETKİ: ZERDEÇAL

Araştırmalar curcuminin pek çok faydasını ortaya koyuyor Yapılan araştırmaların, zerdeçalın içerisinde bulunan curcumin adlı maddenin, kireçlenme ve eklem iltihabı gibi hastalıklara karşı faydalı olabileceğini gösterdiğini bildiren Demirci, bunun da içeriğinde curcumin bulunan zerdeçalın sağlığa faydalı olduğuna işaret ettiğini belirtti. Ayrıca bazı diğer çalışmaların, curcuminin Alzheimer, cilt hastalıkları ve yüksek kolestrole karşı koruyucu etkisi olabileceğini ortaya koyduğunu söyledi.

ZERDEÇAL NASIL TÜKETİLMELİDİR?

İçinde piperin olan zerdeçal tercih edilmeli Zerdeçal kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktanın karabiberin de ön maddesi olan piperinli olanının tercih edilmesi olduğunu ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Bengisu Demirci, “Çünkü, piperin zerdeçalın emilimini 100 kat artırmaktadır. Bir diğer önemli husus ise pişirme tekniğidir. Zerdeçal ve karabiber baharat olarak kullanılırken curcuminin aktif hale dönüşmesi için harlı ateşte pişirilmelidir. Son olarak her besinde olduğu gibi keskin bir baharat olan zerdeçalın da tüketim miktarı önemlidir. Taze kök şeklindeki hali günde 1.5-3 gram toz hali ise günde bir çay kaşığı tüketilebilir” dedi.

ZERDEÇALIN FAYDALARI

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Kolesterolü düşürür

Eklem ağrılarını ve enflamasyonu azaltır

Parkinson, Alzheimer, MS (Multiple Skleroz) gibi nörolojik hastalıklar açısından umut vadetmektedir

Kan şekerini dengede tutmayı sağlar

25 Tem 2020 - 09:39 Ankara- Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Asgari ücret 2 bin 825 TL oldu! Zamdan memnun musunuz?