Reklamı Kapat

Bu değirmende 3 asırdır un öğütülüyor

Adana’nın Feke ilçesine bağlı Süphandere Mahallesinde yaklaşık 3 asrı aşkındır un öğütülen su değirmeni yıllara meydan okuyor.

Video için play'e tıklayın

Feke’nin Süphandere Mahallesinde bulunan buğdayını değirmende un haline getirmek isteyen çiftçiye ve tarih turizmine de kapılarını açan 300 yıllık su değirmeni, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Ata yadigarı değirmeni kuşaktan kuşağı işleten Ramazan Şengül, "27 yıl oldu bu değirmeni çalıştırıyorum. Bu değirmenin temeli Ermenilerden kalma dedeme amcalarıma şimdide bize geçti. Yaklaşık 300 yıldır daha da fazla olabilir. Bu bölgede çalışır birkaç tane daha var ama tam çalışmıyor. Eski usul değirmenle yapılan un daha kepekli lezzetli oluyor. Her yerden geliyorlar. Kozan, Adana, Feke talep çok oluyor. Bu değirmenin özelliği elde kesme taş. Irmağı bağlıyoruz ve suyu veriyoruz çarklara vuran su, un taşını döndürüyor. Bu da bir teknoloji. Teknolojinin yaptığı işi ben, benim yaptığımı teknoloji yapamaz. Mühendis gelse bilmez. Bu değirmenlerden eskiden Mehmetçiğin unu temin edilirmiş" diye konuştu.

Tarihi değirmen bölge çiftçisine hizmet verirken görüntüsü ile adeta geçmişe meydan okuyor.

06 Tem 2020 - 10:10 Adana- Kültür-Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Fındık fiyatları hakkında ne düşünüyorsunuz?