Reklamı Kapat

Edirne'de 'mor' yufka üretildi!

Türkiye’de ilk kez Edirne'de mor yufka üretimi yapıldı.

Edirne'de 'mor' yufka üretildi!
Video için play'e tıklayın

Edirne’de, bir kadın yufka işletmecisi tarafından ilk kez üretilen mor yufkanın, özellikle Covid-19 pandemisi sürecinde yüksek risk grubundaki şeker ve kalp rahatsızlığı gibi kronik hastalığı bulunan vatandaşlara bu ürünün iyi geldiği öne sürüldü.

“Bilmeyenler için şaşkınlık verici oluyor”

Edirne’de, yufka imalathanesi işleten Ebru Sakin (39), mor ekmek ve mor simidi duyduktan sonra, araştırma içine girdiklerini belirterek, “Biz de işletme olarak araştırdık. Mor ekmek ve mor simide ilgiden sonra, önce kendimiz bir denedik. Gözleme ve sigara böreği yaptık. Müşterilerimizden de olumlu tepkiler alıyoruz. Bilmeyenler için şaşkınlık verici oluyor” dedi.

“Denemeye geldik”

Ogün Öznarçiçeği isimli bir müşteri de, “Alışverişe geldim. Yufka almaya geldik. Daha önce televizyonlarda görmüştüm. Mor ekmek, mor simit olarak şimdi de mor yufka kalmışlar. Sağlık açısından faydalarını duyduk, denemeye geldik” diye konuştu.

03 Tem 2020 - 14:58 Edirne- Aile & Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Fındık fiyatları hakkında ne düşünüyorsunuz?