Reklamı Kapat

Gıda terörü dur durak bilmiyor! Peynirde mide bulandıran hile!

Kahvaltı sofrası denilince aklımıza gelen ilklerden biri de peynir... Peki peynirdeki hilelerden haberiniz var mı acaba?

Haber albümü için resme tıklayın

Sofralarımızdan eksik etmediğimiz peynir de inanılmaz hile....

Peynirde yapılan hileler için vatandaşı uyaran Prof. Dr. Harun Uysal, sarı rengin elde edilmesi için margarin ve nişasta katıldığını, tost peynirlerinde yasak olan antibiyotikli sütlerin kullanıldığını ve iade edilen peynirlerin tekrar paketlendiğini söyledi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Harun Uysal, “Peynirlerde çok hile yapılıyor. Taze peynir, sütten elde edilmesi gerekirken sütsüz peynirler yapılıyor. Sarı renginin elde edilmesi için margarin ve nişasta katılıyor. Sonra bu karışıma su ve tuz katılarak peynir hazırlanıyor. Tost peynirlerinde de kullanılması yasak olan antibiyotikli sütler kullanılıyor.

Bazı firmalar ise iade edilen peynirleri topluyor, bunu bir makine içerisine atıyor bu makine içerisine eritme tuzu denilen tuzları atıyor. Belli bir ısının üzerinde ısıtıldığı zaman peynirdeki pıhtılar eriyor. Eridikten sonra yeni üretilen taze peynirleri katıyor. Karışımı erittikten sonra bunu kalıplar içerisine koyuyor. Sonrasında satışa sunuyor” dedi.

”PAZARLARDA SATILAN PEYNİRİ ALMAYIN”

Pazarlarda satılan peynirlerin ise sağlık açısından tehlikeli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Uysal, sözlerine şöyle devam etti:

Pazarlarda satılan beyaz peynirler çok tehlikeli. Bunlar çiğ sütten üretiliyor. Çiğ sütten üretilen peynirlerin en az 60 gün soğuk hava deposunda saklanması gerekir.

Ancak pazarlarda satılan peynirler, direkt elde edildikten sonra bu peynirler pazarlara getiriliyor ve tüketici köy peyniri, doğal peynir diyerek bu peynirleri satın alıyor.

Halbuki tüketicilerin bu peynirleri almaması gerekiyor. Taze peynir alınacaksa daha çok marketlerden alınması gerekiyor. Çünkü ambalajlı peynirler gıda güvenliğine uygun üretiliyor.

”KAYNATMA SÜT YERİNE PAKETLİ SÜT”

Tüketiciler, paketli sütlerde hile olduğunu düşünüyorlar. Biz sütü evde kaynatıyoruz, dolapta iki üç gün içerisinde bozuluyor, paketli sütler neden bozulmuyor diye soruyor.

Paketli sütler içerisinde katkı maddelerinin olduğuna inanıyorlar. Böyle bir şey yok, tüketiciler kapalı sütleri gönül rahatlığıyla tüketebilirler. Hatta çocuklarına ve bebeklerine bile içirebilirler.

 Paketli sütün ambalajı altı kattan ibaret. Sütün ambalaja girebilmesi için adeta bir hastane ortamı, ameliyat ortamı oluşturuluyor ve öyle dolduruluyor. Hiçbir hava geçişi, mikroorganizmalar geçişi sağlanmıyor.

“PAKET ÜZERİNDEKİ ETİKETLERİ OKUYUN” Paket üzerinde besin maddelerine, içindekilere bakmak gerekiyor. Dolayısıyla etiket okumak alışkanlığı kazandırmamız gerekiyor.

20 Haz 2020 - 11:51 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.

02

Ayşe Akıncı - Bunları üreten firma şahıs ve ortaklıklarını 1 kere yakalayıp tekrar ticarete geri döndüren kimse hain dinsiz yada onların ortağıdır!

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 20 Haziran 17:59
01

Celalettin Oyanık - Burada profösörün açıklamalarında bilgi noksanlığı tada bilinçli olarak markalı ürünlere yönlendirme var.Paket sütlerin 6 ay raf ömrü var Dünyada hiç bir pastörize yada çiğ süt üç-dört günden fazla dayanmaz.UHT SÜTLER 135-150 derece arası KISA SÜRELİ ISIL İŞLEME TABİ TUTULARAK STERİLİZE EDILMEKTEDIR.Çiğ sütte sütün peynir,kefir,ayran,yoğurt gubi süt ürünlerine dönüşmesini sağlayan MİKROORGANİZMALAR vardır.Bunlara SPESİFİK MİKROORGANİZMA yada BAKTERİ denilmektedir.Bu Mikroorganizmaların %98 i faydalı bakteri çok azı da zararlı bakteridir.Süt 85-90 derece ısıl işkem dediğimiz pişirme işlemiyle ısıta direnci az olan zararlı mikroorganizmalar ölmekte ve faydalı bakteriler kalmaktadır.Çiğ sütün 135-159 derecelik ısıl işlemiyle de bütün mikroorganizmalar ölmektedir ve UHT sütlerdemayalanamaz ve bütün mikroorganizmalar öldüğü için 6 ay raf ömrü verilebilmektedir.

Yanıtla . 2Beğen . 0Beğenme 20 Haziran 15:53


Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket 2019-2020 Cemil Usta Sezonu Süper Lig şampiyonu sizce kim olur?