Reklamı Kapat

Bugün iftara ne pişirsem! İşte 23. gün iftar menüsü

İftarda ne pişirsem derdindeyseniz; hem pratik hem de sağlıklı iftar lezzetleri arıyorsanız bu haber tam size göre...

+1
Haber albümü için resme tıklayın

Bu akşam iftar menüsünde "Ne yemekpişirsem?" diye düşünenler için özel ve kolay tarif..

Yeşil mercimek çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Yapımı için malzemeler

1.5 küçük su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
1 adet et suyu bulyonu
3 yemek kaşığı margarin
8 su bardağı su
Üzeri için bol nane ve kırmızı biber
Yeterince tuz

Soğanı rendeleyin ve 3 kaşık margarin ile kavurun. İyice yıkadığınız mercimekleri, 8 bardak suyu ve et bulyonu ile iyice yumuşayıp dağılana kadar haşlayın. Eğer mercimekler dağılmadan suyu azalırsa üzerine su ekleyin. Tadına göre tuz ilave edin ve üzerine margarin ile hafifçe kavurduğunuz nane ve kırmızı biberi dökün.

Fırında havuç mücveri tarifi Nasıl yapılır?

Yapımı için malzemeler

3 adet havuç
3 dal taze soğan
5-6 dal dereotu
3-4 dal maydanoz
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber

Havuçların kabuklarını soyun. Rendeleyip geniş bir kaseye alın. İnce kıydığınız yeşillikler, un, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla yuvarlak parçalar dökün. Üzerini bir spatula yardımı ile hafif düzleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında her iki tarafı da kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

İnegöl köfte tarifi nasıl yapılır?

Yapımı için malzemeler

1 kilogram dana döşden çekilmiş kıyma
4 dilim bayat ekmek
2 adet orta boy kuru soğan rendesi
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
Pul biber
Kekik

Kıyma, bayat ekmek, su ve tuzu iyice yoğurun ve yoğurduğunuz kabın üzerine streç film kaplayarak 1 gün buzdolabında bekletin.

Pişireceğiniz günün sabahı kıymayı dolaptan çıkarın. Rendelenmiş soğanı ekleyin. Kabartma tozu ve limon suyunu bir bardak içinde karıştırıp köftenin üzerine dökün. Tekrar iyice yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp rulo şeklinde tepsiye dizin ve pişirme saatine kadar yeniden buzdolabına kaldırın.

Köfteleri yağsız tavada çevire çevire pişirin. Pul biberle ve kekikle servis edin.

Arpa şehriye pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Yapımı için malzemeler

1 paket arpa şehriye
70 gram tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Su

Yağları tencereye alıp biraz kızdırdıktan sonra şehriyeyi içine boşaltın. Devamlı karıştırarak kahverengi bir renk almasını sağlayın. İstediğiniz rengi alan şehriyeye oda sıcaklığında su ekleyin. Daha sonra tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı en düşük kısma getirip suyunu çekene kadar pişmesini bekleyin.

Un helvası tarifi Nasıl yapılır?

Yapımı için malzemeler

2,5 su bardağı un
200 gram tereyağı
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker

Tereyağını eritip içine sıvı yağ ekleyin. Ardından unu ilave ederek kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak başından ayrılmadan kahverengi olana kadar karıştırın.

Diğer tarafta oda sıcaklığındaki sütün içinde şekeri eritin. İstediğiniz kıvama gelen una şerbeti ekleyin ve çok hızlı bir şekilde karıştırın ki topaklanmasın.

Daha sonra kaşık veya kalıp ile istediğiniz şekli vererek servis edebilirsiniz.

16 Mayıs 2020 - Ramazan


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket 20-65 yaş arasında birisi olarak Maske alabildiniz mi?