Reklamı Kapat

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi: Meyan şerbeti

Hatay’da, iftar sofralarının vazgeçilmez içeceği olan meyan kökü şerbeti mideyi rahatlatması, tok ve dinç tutması nedeniyle yoğun ilgi görüyor.

+3
Haber albümü için resme tıklayın

Merkez ilçe Antakya’da tarihi Uzun Çarşı girişinde meyan şerbeti satan Mehmet Hançer Gündüz, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlardan yoğun talep alıyor. Yaklaşık 36 yıldır bu işi yaptığını belirten ve ’Hançer Usta’ olarak bilinen Mehmet Hançer Gündüz, meyan kökü denilince akla gelen ilk isim olduğunu söyledi.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte meyan kökü şerbetine ilginin arttığını belirten Hançer Usta, "Yaklaşık 36 yıldır bu mesleği yapıyorum. Ramazan’da meyan şerbetine yoğun ilgi oluyor. Çünkü mideyi rahatlatıyor, tok ve dinç tutar, susuzluğu giderir. Bilindiği üzere Hatay’ın yemekleri ağırdır. Onun için özellikle Ramazan ayında iftarımızı meyan şerbeti ile açarız. Ondan sonra rahatça yemeğimizi yeriz" dedi.

Meyan kökünün çay gibi demlendiğini ve minarelinin yüksek olduğunu belirten Hançer Usta, “Meyan kökünü çay gibi demliyoruz. Çayı nasıl önce yıkayıp sonra demliyorsak, bunu da aynısını yapıyoruz. Ancak çay sıcak su ile meyan kökü soğuk su ile demlenir. Yaklaşık 3 saat demlendikten sonra içilebilecek kıvama geliyor. Türkiye’nin en güzel meyan kökü Kumlu ilçemizde çıkar. O bölgenin toprağı yumuşak olduğu için içerisinde minareli çok yüksektir. Poşet içerisine konularak müşterilere sunuyoruz. Şerbeti 5 liraya satıyoruz” diye konuştu.

29 Nisan 2020 Hatay- Ramazan


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket 20-65 yaş arasında birisi olarak Maske alabildiniz mi?