Reklamı Kapat

“Merdivenaltı ürünler virüsten de tehlikeli”

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Ramazan başlarken gıda konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Ankara Bürosu
Ankara Bürosu Tüm Haberleri
Haber albümü için resme tıklayın

Vatandaşları, bağışıklığı düşürecek ucuz ve merdiven altı ürünlerden özellikle uzak durması konusunda uyaran Gök, bu ürünlerin sağlık açısından koronavirüsten daha tehlikeli olabileceğinin altını çizdi.

Şeker-iş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, mübarek Ramazan başlarken gıda konusunda uyardı.  Basın açıklaması yapan Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, halkın, salgın korona günlerinde bağışıklığı düşürecek ucuz ve merdiven altı ürünlerden özellikle uzak durması gerektiğini belirtti. Ramazan ayının başlamasına saatler kala iftar sofralarının vazgeçilmezi gıdalara rağbetin arttığını belirten Gök, “Artan rağbetle birlikte tüm dünyada ve ülkemizde, zaten pahalı olan gıda fiyatlarına birde salgın hastalık korona da eklenince içinden çıkılmaz bir hâl almaya başlıyor” dedi.

YAPAY TATLANDIRICILAR TEHDİT EDİYOR

Merdivenaltı üretimlerde kullanılan yapay tatlandırıcıların halk sağlığını tehdit ettiğinin altını çizen Gök,  bağışıklığı düşürecek ucuz ve merdivenaltı ürünlerin virüsten bile daha tehlikeli olabileceğini kaydetti. Merdivenaltı imalatı yapan yerlerin sayısının gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Gök, “Bu da beraberinde, gıda güvenliği sorununu getiriyor. Gıda mevzuatını bilmeyen, eğitimsiz merdivenaltı üreticiler tarafından üretilen ürünlerde yasal olarak kullanımına izin verilmeyen aroma ve renklendiricilerin kullanılması ürkütücü boyutlara ulaşması öngörülüyor. Bu yerlerin ucuz olduğu gerekçesiyle tercih ettikleri nişasta bazlı şeker ve yapay tatlandırıcılar sağlığımız açısından bir tehdit unsuru oluşturabiliyor. Bu noktada halkımızın, sağlıklı ve doğal pancar şekerinden üretilmiş ürünleri kullanmasını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

GIDANIN İÇERİĞİNE DE HASSASİYET GÖSTERMELİYİZ

İsa Gök, bilinçli gıda tüketicisinin ne yediğini, ne içtiğini bilmesi gerektiğinin altını çizerek şunları kaydetti:

“Çoğu vatandaşımız satın aldığı gıdaların etiket bilgilerindeki üretim ve son kullanım tarihlerini kontrol ediyor. Sağlıklı gıda tüketimi için bu önemlidir. Ancak aynı duyarlılığı gıdanın etiketi ve içeriği konusunda da göstermeliyiz. Merdivenaltı diye tabir ettiğimiz sağlığa uygun olmayan ve hangi maddeler ile yapıldığı bilinmeyen ürünlere, kısaca kendi yemediğini insanlara yedirmeye çalışan dolandırıcılara karşı dikkat etmeliyiz.”

24 Nisan 2020 - Ekonomi

Muhabir Ankara Bürosu


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket 20-65 yaş arasında birisi olarak Maske alabildiniz mi?