Koronavirüsle savaşta bir etkili silah daha: Sumak

Üst solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği bilinen ve ekşi tadıyla pek çok yemek içerisinde kullanılan sumak, son günlerde koronavirüse karşı iyi geldiği söylentileri sebebiyle yoğun talep görüyor.

Sumak bitkisinin kurutulup öğütülmesinden sonra elde edilen sumak, birçok sağlık probleminin devası olarak görülüyor.

Diyabet ve yüksek tansiyon rahatsızlıklarında kullanılmasının yanı sıra kandaki insülin oranını da dengeleyen bu baharat, özellikle üst solunum yolu hastalıklarındaki rolü nedeniyle koronavirüs salgınıyla mücadelede kendine önemli bir yer buldu. Sosyal medya platformlarında da hızla yayılan ekşi baharat Sumağın faydaları nelerdir sorusuyla ilgili detaylar da merak konusu oldu..

Neredeyse 150 tane türü bulunan sumağın, sadece iki türü zehirsizdir. Limonun bulunmadığı yerlerde ekşi tadıyla sofralarda kullanılan bu baharat, antioksidan özelliğine sahip.

Yüksek ateşin düşmesine yardımcı olan baharat, diğer yandan beyin sağlığını da koruyor.

Sumak bitkisinin yapraklarının suda kaynatılması ise yapılan gargara sonrasında boğaz ağrısını hafifletiyor.

Özellikle sumak tohumlarının akciğerde meydana gelebilecek enfeksiyonlara karşı iyi geldiğini ve bu baharatın mantarı iyileştirdiği bilgisinin altını çizmek gerekiyor.

Kolesterolü düzenleyen faydalı baharat, idrar söktürücü özelliği ile de ön plana çıkıyor.

27 Mart 2020 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket 20-65 yaş arasında birisi olarak Maske alabildiniz mi?