Reklamı Kapat

Evde ekmek nasıl yapılır? En pratik ekmek tarifi

Koronavirüs tehlikesi nedeniyle yüz binlerce aile ekmeklerini kendileri yapmaya başladı. İşte ev imkanlarıyla yapabileceğiniz hijyenik ekmek tarifi...

Ölümcül koronavirüs salgınından korunmak için uzmanlar yiyecek-içecek temizliğine özellikle dikkat çekiyor.

Dışardan alınan en önemli gıda maddelerinin başında gelen ekmek ihtiyacını sizde evinizde karşılayabilirsiniz. Sizin için evinizde pratik şekilde yapabileceğiniz ekmek tarifini derledik

Evde ekmek yapabilmeniz için gerekli malzemeler;

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

EVDE EKMEK TARİFİ YAPILIŞI:

  1. Bir yoğurma kabına suyu ve mayayı koyup karıştırın.
  2. Yavaş yavaş unu ve tuzu ekleyip hamuru yoğurun
  3. Hamuru toparlamak için üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin
  4. Üzerini kapatıp bir saat mayalanmasını sağlayın
  5. Pişireceğiniz tepsiye yerleştirip üzerine derin bir çizik atın
  6. 25 derece fırında 35 dakika kızarana kadar pişirin

27 Mar 2020 - 09:00 - Aile & Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Covid-19 aşısı bulunursa yaptırır mısınız?