Reklamı Kapat

Sumak, koronavirüs için faydalı mı?

Koronavirüs salgınına yakalanmamak için sosyal medya hesaplarından birçok tavsiye paylaşılıyor. Bu anlamda son günlerin popüler bitkilerinden biri de sumak. Peki sumak, koronavirüs için faydalı mı?

Yemeklerde kullanılan bir baharat olan sumağın bakteriler üzerinde etkili olduğunu söyleyen Yeditepe Üniversitesinden Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Yeşilada "Bu bitki ile Güneydoğu Anadolu Bölgemizde gargara yaparlar; ishalde, diş eti kanamalarının durdurulmasında kullanırlar. Polifenol bakımından zengin olan bu bitkinin mikroorganizmaları büzücü ve çoğalmasını engelleyici etkisi vardır. Dolayısıyla mikroorganizmaların rahat çalışmasını engeller. Mantık yürüttüğünüzde virüsün girişini engellemesi de söz konusu olabilir. Ancak bu konuda yapılmış bir çalışma ve bilimsel bir kanıt yok. Bakterileri öldürüyor ama virüsü öldürüp öldürmediği üzerinde çalışma yapılması gerekir" dedi.

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşilada sumağın aşırı tüketiminin kabızlığa sebep olabileceğini belirtti.

27 Mar 2020 - 07:38 - Aile & Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Covid-19 aşısı bulunursa yaptırır mısınız?