Reklamı Kapat

Haluçka yemeği tarifi! İşte Haluçka'nın yapılışı

Hamurdan yapılan haluçka, yöresel bir yemektir. Mantı şeklinde olan yöresel Haluçka yemeği tarifi...

Haluçka, hamurdan yapılan bir yemektir. Haluçka, et ve lokma gibi hamurdan yapılan bir çeşit yemek, dört köşe biçiminde kesilip üçgen gibi katlanarak yapılan bir çeşit hamur yemeği, mantı biçimleriyle kayıtlıdır. Daha çok Orta Karadeniz Bölgesi'nde sıkça yapılan ve sofralarda yer alan Haluçka'nın yapılışı şu şekildedir:

HALUÇKA'NIN YAPILIŞI

Yeteri kadar un su ve tuz ile hamur elde edilir. Katı şekilde yoğurulan hamur; açılarak ince ince küçük dikdörtgen pirizması şeklinde kesilerek tencerede haşlanır. Genellikle Kaz Tiridi yemeği yapılırken elde edilen kazın yağlı suyuyla pişirilir. Haşlamanın ardından tencerdeki suyun yarısı alınır, alınan su kadar soğuk su eklenir. Küçük parçalara ayrılmış tavuk eti veya kaz eti içine atılır. aharat, biber, salça ayrı bir kapta kavrulur üzerine ilave edilerek haluçka çorbası servise hazır hale getirilir. Aynı çorba acuk acuk ekşisi ile yapılır üzerine yağ akılır. Buna da ekşili haluçka çorbası denir.

30 Ocak 2020 - Aile & Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket EYT konusunda ne düşünüyorsunuz?