Reklamı Kapat

Bu da ‘hamsili suşi’

Rize’de bu yıl 5.’si düzenlenen Hamsi Festivali’nde en büyük ilgiyi Hamsili Suşi gördü. Renkli görüntülere sahne olan festivalde 2,5 ton hamsi tüketildi.

Rize sahilinde düzenlen etkinlikte önceden ayıklanmış hamsiler tel ızgaralara yerleştirilerek mangallar yakıldı. Hafifçe kızaran hamsilerin tadına bakmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Pişen hamsiler çeyrek ekmeklerin içerisine doldurularak yanında helva ile vatandaşlara ikram edildi. Hamsi dolu ekmeğini yiyen bazı vatandaşlar defalarca sıraya girdi.

YOSUN VE ÇİĞ BALIK YERİNE...

2,5 ton hamsinin tüketildiği festivalde en çok ilgiyi Hamsili Suşi gördü. Çiğ balık ve yosun yerine pişmiş hamsi ve kara lahanadan ‘Hamsili Suşi’ yapan Lisesi 12. sınıf öğrencisi Dilara Türüt, “Daha önce okulda öğretmenlerimizle denemiştik. Bugün Rizelilere tanıtmak için lahana yaprağına sarılmış suşi yaptık” dedi.

21 Aralık 2019 - Aile & Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket EYT konusunda ne düşünüyorsunuz?