Reklamı Kapat

Google'da en çok Revani'yi arattık! İşte kolay Revani tarifi

2019 yılında yemek kategorisinde Google'da en çok "Revani" aratıldı. Peki Revani nasıl yapılır? İşte kolay Revani tarifi ve malzemeleri...

Haber albümü için resme tıklayın

2019'da Türkiye üzerinden yapılan Google aramalarında yemek kategorisinde en çok "Revani" aratıldı. İrmik ve un ile yapılan Revani tatlısı ülkemizde genelde 3 farklı şekilde yapılır. Sade Revani tatlısının yanı sıra Haşhaşlı, Gökkuşağı ve Havuçlu olarak da evlerde yapılır. Pastahane ve tatlıcılar da meşhur olanı ise irmik ve un ile yapılan üzerisi hindistan cevizi ile süslenen sade olarak bilinen kolay Revani tarifi ve malzemeleri şu şekilde:

REVANİ TATLISI MALZEMELERİ

  • 3 su bardağı un
  • 12 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 1 adet limon
  • 10 su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yeşil fıstık ( çekilmiş )
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi

Revani Şerbeti hazırlama;

10 su bardağı şekeri , 7 buçuk su bardak suyu bir tencerede kaynatalım. 5 - 6 dakika kaynadıktan sonra içerisine yarım limonun suyunu ilave edelim. 10 - 15 dakika daha kaynadıktan sonra koyu bir kıvama gelince ateşten alalım.

KOLAY REVANİ TARİFİ

Yumurtaları , 2 su bardağı şekeri ve vanilyayı bir kaba koyalım. Yumurta kabı , başka bir kapta bulunan sıcak suya oturtalım. Yumurtaların biraz ısınması beklenirken aynı zamanda biz çırpmaya devam edelim. Yumurtalar , ocak dışında tamamen soğuyup krem halini alana kadar , telle veya mikserle daireler çizmek suratiyle köpürterek çırpalım. Elenmiş 3 su bardağı unu irmikle karıştırıp yumurtanın üzerine serpinti halinde dökelim. Yumurta pütürleştirilmeden küçük bir kevgir yardımı ile karıştıralım.

Bir tepsiyi fırça yardımı ile çiğ tereyağı ile yağlayalım. yağın üzerine un serpilerek tepsinin içini tamamen unlayalım. Hazırladığımız karışımı bu tepsiye dökelim. 175 derecedeki fırında yaklaşık 25 - 30 dakika kadar pişirelim.

Revaniyi fırından alınca soğumuş olan şerbetin büyük bir kısmını üzerine dökelim. Tepsiyi 5 - 6 dakikalığına fırına tekrar koyalım. Şerbeti içine çekmeye başlayınca tepsiye kalan şerbetin tamamını dökelim. Soğumasını bekleyip servis edebiliriz.

11 Ara 2019 - 14:46 - Aile & Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Covid-19 aşısı bulunursa yaptırır mısınız?