Yedideğirmenler’de mısır unu mesaisi

Giresun’da adını içerisindeki değirmenlerden alan Yedideğirmenler Tabiat Parkı’ndaki 250-300 yıllık değirmenler bugünlerde mısır öğütmek için kullanılıyor.

Büyütmek için resme tıklayın

Espiye ilçesinde 103 hektarlık alandaki tabiat parkı, değirmenlerin üzerinden akan şelaleler, akarsular ile büyülerken, dağlık alandaki obruklar ve mağaralar maceraperestleri bölgeye çekiyor. Tabiat parkında yer alan kemer köprüler ise yemyeşil doğayla bütünleşmiş şekilde konuklarını ağırlıyor.

Tüm bu güzelliklerin yanı sıra 250-300 yıllık değirmenlerin yöre halkı tarafından hala kullanılması da parkı yaşayan bir kültür hazinesine dönüştürüyor. Akkaya, Yeniköy ve Avluca köyleri sınırlarındaki tabiat parkında yer alan değirmenler, akarsuların debilerinin yükselmesiyle dönmeye başladı. Köylerde tarlalardan hasat edilen mısırlar, kurutulduktan sonra un yapılmak üzere değirmenlere getiriliyor.

02 Ekim 2019 - Kültür-Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


İstanbul Markaları

Milli Gazete, İstanbul ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

0 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Özel araçlarda sigara yasağı uygulamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?