Bici Aşı nasıl yapılır? İşte bici aşı tarifi

Ankara yöresine ait bir yemek olan "Bici Aşı" nasıl yapılır? İşte en güzel bici aşı tarifi...

Büyütmek için resme tıklayın

MasterChef Türkiye yarışmasında Ankara yöresine ait bir yemek olan "Bici Aşı" soruldu. Eleme oyununda düeolla tarzında yapılan bölümde "Bici Aşı" yemeği izleyiciler tarafından internette "bici aşı nasıl yapılır? En güzel bici aşı tarifi" gibi sorular akıllara geldi. Asma yapraklarının körpe sürgünlerinin değerlendirilmesini sağlayan Ankara yöresine ait "Bici Aşı" bahar aylarında sıkça yapılıyor. İşte en güzel bici aşı tarifi...

BİCİ AŞI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

20 tane taze asma yaprağı

2 su bardağı su

4 diş sarımsak

3 yemek kaşığı süzme yoğurt

Tuz

1 çay bardağı bulgur

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 orta boy soğan

1 çay kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

LEZZETLİ BİCİ AŞI YAPILIŞI

İlk önce ince ince doğranan orta boy soğan, sıvı yağ ile birlikte tencereye konulup güzelce kavurulur. Daha sonra içine domates, biber salçası ve çok ince kıyma şeklinde kıyılmış asma yaprakları ilave edilir. Eğer asma yaprağını ince ince kıymazsanız yerkez ağzına sert şekilde gelir ve pişmesini ayarlayamadığınız da yemeğiniz çiğ kalabilir. Birkaç dakika karıştırıldıktan sonra içerisine su konularak kaynaması beklenir. Daha sonra bulgur ilave edilir ve pişince ateşten alınarak servise hazır hale getirilir. İsteğe göre de üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir. Afiyet olsun.

01 Ekim 2019 - Aile & Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


İstanbul Markaları

Milli Gazete, İstanbul ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

0 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Özel araçlarda sigara yasağı uygulamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?