Serpme kahvaltılar yıllık 100 milyar liralık israfa neden oluyor

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın araştırmasıyla serpme kahvaltıların yılda 100 milyar TL tutarında israfa neden olduğu ortaya çıktı.

Büyütmek için resme tıklayın

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA), serpme kahvaltıların yıllık 100 milyar liralık israfa neden olduğunu açıkladı.

Hürriyet’in haberine göre, Türkiye'de yılda 214 milyar liralık gıda israfı yapıldığını hesaplayan TİSVA, bu miktarın 12 milyon tona denk geldiğini belirtti.

Dünyada 67 ülkenin yer aldığı “Gıda kaybı ve israf” başlığı altında yapılan çalışmada Türkiye'nin 65. sırada bulunduğunu kaydeden TİSVA Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, kahvaltıda gelen zeytin, peynir, domates, tereyağı, reçel, yumurta ekmek gibi gıdaların birçoğunun tüketilmediği için çöpe gittiğini ifade etti.

15 Eylül 2019 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


İstanbul Markaları

Milli Gazete, İstanbul ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

0 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Özel araçlarda sigara yasağı uygulamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?