Reklamı Kapat

Aşure tarifi ve püf noktaları

Muharrem Ayı'nın 10. günü yapılan ve bereket sembolü olarak bilinen aşure, bir şifa kaynağıdır. İşte aşure tarifi ve püf noktaları...

Büyütmek için resme tıklayın

Muharrem ayının 10. günü yapılan ve komşularla paylaşılan aşure tam bir şifa kaynağıdır. Aynı zaman aşure, bereketin sembolü olarakta bilinir. Bitkisel protein açısından zengin olan ve yüksek lif içeren aşurenin bağışıklık sisteminden kalp ve damar sağlığına dek birçok faydası bulunuyor.

Bereket sembolü olarak bilinen aşure tatlısı Muharrem ayının 10. günü yapılır ve komşular ile ev halkına ikram edilir. Çeşit çeşit kuru ve yaş yemişlerden oluşan aşureyi evinizde pişirmeniz için işte size ayrıntılı aşure tarifi ve püf noktaları...

Aşure Malzemeleri:

- 2 su bardağı dövme buğday

- Yarım su bardağı kuru fasulye

- Yarım su bardağı nohut

- 50 gr kuş üzümü

- 50 gr izmir üzümü

- 2-3 adet kuru incir

- 1 çay bardağı dut pekmezi

- 4-5 adet kuru kayısı (islimsiz,kayısı çiri)

- Yarım portakal kabuğu

- Yarım ayva

- 7-8 adet karanfil

- 1 adet 10 cm. kadar çubuk tarçın

- 1 adet elma

- Bir çay kaşığı tuz (silmede biraz fazla olacak)

- Damak tadınıza göre şeker

Süslemek için;

Fındık,ceviz,fıstık,nar

AŞURE NASIL YAPILIR?

Akşamdan ıslatmaya koyduğunuz fasulye ve nohutun sabah suyunu süzerek düdüklü tencereye alın. Bir elmanın üzerine karanfilleri batırıp aşurenin içine atın. Üzerine bir karışa yakın su ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kefini alıp ağzını kapatın. En az bir buçuk saat altı kısık ateşte pişirin. Buğdayın iyice açılması lazım, yoksa suyu özlü olmaz. Üzümleri bir cezveye alıp üzerine sıcak su ekleyin ve 5 dakika kadar kaynatın. Bu uygulama ile kirli suyunu verecek ve aşureniz mat bir renge dönüşmeyecek. Bundan sonraki aşamada aşurenizi sık sık karıştırın.

Üzümleri ve portakal kabuklarını ilave ederek beş dakika daha pişirin. Ardından küçük küçük doğradığınız ayva,incir ve kayısıyı ekleyin. Hemen arkasından bir çay bardağı kadar pekmezi, şekeri ve çubuk tarçını da ekleyin. Şekeri yavaş yavaş ilave etmeyi unutmayın. Miktarı damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. 5 dakikada daha kaynatarak ocağın altını kapatın.

İster sıcak ister soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

08 Eylül 2019 - Aile & Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


İstanbul Markaları

Milli Gazete, İstanbul ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

0 (212) 697 10 00
Reklam bilgi

Anket Meclis lokantasında yemek ücretlerinin artırılmasını doğru buluyor musunuz?