Reklamı Kapat

Terbiyeli bakla çorbası nasıl yapılır? Baklanın faydaları nelerdir?

Türk mutfağının vazgeçilmezi olan bakla, birçok tarifte kullanılıp öğünlere lezzet katıyor. İşte, tadı damağınızda kalacak terbiyeli bakla çorbası tarifi ve baklanın faydaları nelerdir?

Büyütmek için resme tıklayın

Türk mutfağında önemli bir yeri ve damakların vazgeçilmezi olan bakla, birçok tarifte kullanılıp öğünlere lezzet katıyor. Ev hanımlarından tam not alan bu sebze ile terbiyeli çorba hazırlamaya ne dersiniz? İşte, tadı damağınızda kalacak terbiyeli bakla çorbası tarifi...

MALZEMELER

150 gr taze bakla (ayıklanıp doğranmış),

1 yemek kaşığı zeytinyağı,

250 ml et suyu,

Tuz.

Terbiyesi için

1/2 bardak ekşi süzme köy yoğurdu,

2 yemek kaşığı un,

1/2 bardak ılık su.

Üzeri için

1 tutam taze nane.

BAKLA ÇORBASI YAPILIŞI

İlk önce tencerede zeytinyağını kızdırın, ayıkladığınız baklaları zeytinyağında 3 dakika kavurun ve üzerine et suyu dökün. Daha sonra baklalar pişene kadar kaynatın.

Ayrı bir kapta yoğurdu, unu ve ılık suyu topaksız bulamaç kıvamına gelene dek karıştırın. Bu karışımı yavaşça tencereye dökün. Kıvamına özen göstererek çorbanıza su ilave edebilirsiniz. Üzeri göz göz olana dek çorbanızı karıştırın. Çorbayı ateşten almadan önce tuzunu ayarlayın. Üzerine nane serpip servise hazır hale getirin.

BAKLANIN MUCİZEVİ FAYDALARI

  • Doğumsal anomalileri önler.
  • Parkinson hastalığının belirtilerini hafifletir.
  • Kan basıncını düzenler.
  • Kilo vermeye yardımcı olur.
  • Kolesterolü dengeler.

02 Eylül 2019 - Aile & Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


İstanbul Markaları

Milli Gazete, İstanbul ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

0 (212) 697 10 00
Reklam bilgi

Anket Meclis lokantasında yemek ücretlerinin artırılmasını doğru buluyor musunuz?